Trijų žmonių kompanija, rodos, nusiteikusi linksmai (bent kol kas). Žinoma, tikra kelionė nebūtų kelione, jeigu kažkoks juodas katinėlis, matyt, turintis miego sutrikimų, neperbėgtų gatvės. Na, o dabar linksmybės tik prasideda…

Išvykome iš automobilių sostinės Marijampolės smagiai nusiteikę ir traukdami ŽAS'ų vasaros hitą: "myliu jūrą, myliu saulę ir žvaigždes, gal kartu šią naktį aplankysime jas". Pasileidome VIA Baltica keliu. Jei kas važiavę juo, tikrai žino kiek čia būna "fūrų", tačiau ir jų vairuotojams, pasirodo, irgi reikia miegoti. Mažiau negu per 50 minučių pasiekiame Kauną, kur mūsų laukia vos 212 km. iki Klaipėdos autostrada ir dar 27 km. iki Palangos. Iš pirmo žvilgsnio - tikslas ranka pasiekiamas. Tačiau taip atrodo tik iš pirmo žvilgsnio.

Netoli Babtų visai kompanijai darosi visai nelinksma: mūsų Mazda 626 pradeda "laužytis". Akseleratorių nuspaudus iki 120 km./val., ji ima trūkčioti. Ką gi, teks pasitenkinti 100 km./val. Visai netrukus ir 100 km./val. "mazdukei" pasirodė per daug. Galop, automobilis užsiožiavo kaip mažas vaikas, tik trūkčioja ir trūkčioja jau "lekiant" 50 km./val. greičiu. Visai nelinksma, kai visi žiguliukai pralekia "kaip pro stovinčius".

Tačiau po truputį, po truputį, be abejo, 5 kartus sustojus poilsio zonose, pasiekėme Klaipėdą (buvo tiksliai 12:34). Pirmasis taškas, kuris mums rūpėjo - autoservisas. Tad nieko nelaukdami tokį susiradome (vos užsukus į miestą žiedu, netoli žymiosios "Phillip Morris Lietuva").

Meistrai "suskubo" mus apžiūrėti po valandos, mat pietūs baigiasi 13:30. Visi iškepę saulėje prie serviso, vis dar nepraradę vilties pasiekti močiučių Palangos, atidavėme mazdą į profesionalų rankas. Maždaug po pusantros valandos atgavome automobilį

Tačiau vos įvažiavome į žiedą, ji vėl pradėjo rodyti savo japonišką charakterį, taigi teko sukti ne Palangos link, o vėl į Klaipėdą. Kaip užkeikta, tačiau visi kompiuteriai rodė, jog mazda sveika it ridikas. Antras išvažiavimas taipogi buvo nesėkmingas.

16:40 paliekame Klaipėdą, neva, su tvarkingu automobiliu. Pagaliau - Palanga. Tai kas, kad išvykome naktį ir atvykome vakare, tačiau svarbiausia: MES ČIA!!! Nieko nelaukdami nurūkome prie jūros, kuri mus pasitiko… su dumbliais ir žolėmis, mat sužinojome, kad vakar pradėjo žydėti. Blogiausia, jog dar ir lyti pradėjo kaip iš kibiro.

Po tokių "šaunių" atostogų vykstame namo. Na ir kas, kad 70 km./val. greičiu, kai leidžiama 110 (galvoje balsas šaukia: vėl namo, vėl namo…). Kažkas iš mūsų pajuokavo, kad mus gali nubausti už eismo trukdymą ir visai netrukus išniro žaliukas bei prisikabino, neva, blogai sureguliuoti priekiniai žibintai. Galvoje tik ir sukosi mintis:

-"Kad tau ežys kelnėse išdygtų…"

MORALAS: NIEKADA nekeliaukite toliau savo miesto su netvarkingu automobiliu (tada ir juodi katinai per gatvę bėgs, servisai nedirbs arba neras gedimo, pradės žydėti jūra, lis, sustabdys "žaliukas"...) !!!