Stambiausi 2006-aisiais AB „YIT Kausta“ pradėti įgyvendinti rangos projektai – naujo keleivių terminalo statyba Vilniaus Tarptautiniame oro uoste, Lietuvos respublikos Seimo rūmų rekonstrukcija ir naujos posėdžių salės statyba, TEO administracinio pastato statyba Vilniuje, viešbučio „Takioji Neris“ rekonstrukcija Kaune.

Pasak bendrovės generalinio direktoriaus Antano Butkaus, augant šalies ekonomikai, statybų sektoriaus augimo rodikliai ir toliau kyla. Šiemet „YIT Kausta“ vadovas tikisi, kad pastebėję teigiamus pokyčius, į Lietuvą grįš emigravę darbininkai, kurių trūkumas pernai ribojo galimus statybų verslo tempus.

Dukterinė „YIT Kausta“ bendrovė „YIT Kausta būstas“, veikianti su prekės ženklu „YIT Būstas“, 2006 metais pastatė maždaug 21 tūkst. kv. metrų gyvenamojo ploto, o užpernai pastatytų butų plotas sudarė apie 12 tūkst. kv. metrų. (Duomenys pateikiami apie gyvenamuosius namus, kurie valstybinės komisijos jau pripažinti tinkamais naudoti). Planuojama, kad šiemet didžiausiuose Lietuvos miestuose – Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje bendrovė pastatys per 35 tūkst. kv. metrų gyvenamojo ploto.

„YIT Kausta“ priklauso Suomijos koncernui „YIT Corporation“, kurio akcijomis prekiaujama Helsinkio akcijų biržoje.

Šiuo metu grupė įgyvendina gyvenamosios ir komercinės statybos projektų už maždaug 345 mln. litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją