Tikriausiai ne vienas “Mados infekcijos” žiūrovų atkreipė dėmesį į tamsiaodę moterį ilgais šviesiais plaukais ir akiniais stilingu juodu rėmeliu, stebėjusią lietuviško mados festivalio pasirodymus.

Viena žinomiausių ilgamečių šios žvaigždžių stilistės klienčių – dainininkė Tori Amos, taip pat – atlikėjai Skunk Anansie, Lisa Bonet, D’Angelo. Menininkė taip pat dirba ir su drabužių dizaineriais, kuriems padeda išgryninti kolekcijų stilių, “sustyguoti” jų pristatymą ant podiumo.

Vienas didžiausių jos klientų dizainerių paskutiniu metu – Londone gyvenantis ir kuriantis indų kilmės menininkas Ashish. Jo popkultūros įtakotus bolivudiškai žvilgančius drabužius dievina, per savo pasirodymus ar filmuodama video dėvi Madonna ir daugybė kitų žvaigždžių.

Menininkės paprašėme pakomentuoti “Mados infekcijoje” pristatytas kolekcijas.

V. Čepkausko idėjos – pasaulinės vertės

Iš pirmą dieną pristačiusių kolekcijas lietuvaičių Karen gyrė Sonatą Bylaitę. Jos nuomone, dizainerė siūlo įdomų ir naują drabužių dėvėjimo būdą stiprioms moterims.

Revoliucingi kostiumai (kombinezonai) ir įdomios suknelės, jos nuomone, buvo puikiai pateikti ir pristatyti ant podiumo. Sukneles papildė latekso kelnės, o ypatingą įspūdį jai padarė modelių dėvimi latekso šalmai.

Kiti du lietuviai, kuriems Londono stilistė negailėjo gerų žodžių - Giedrius Paulauskas ir Vitalis Čepkauskas. Pastarajam K. Binns siūlytų dirbti “Miu Miu”, “Hugo Boss” ar panašaus prekės ženklo vyriškus drabužius siūlančioje kompanijoje.

Jos nuomone, dizaineris kuria seksualius ir naujus drabužius heteroseksualiam vyrui. V. Čepkausko vyras – seksualus ir šiuolaikiškas, bet išlieka vyriškas.

G. Paulauskas kuria paprastai, bet stipriai

Giedriaus Paulausko džinso kolekcija vyrams sužavėjo stilistę paprastais, bet stipriais sprendimais. “Džinsas ir balti marškiniai – ko daugiau vyrui reikia?” – retoriškai klausė ji ir žavėjosi išmoningu, gyvu ir vientisu pristatymu.

Pasak Karen, šitaip visapusiškai ir giliai išnaudoti karo temą – labai graži ir stipri idėja, kuri dar ir nauja bei originali, nieko neatkartojanti.

“Giedrius labai padirbėjo ir atliko išsamų tyrimą, ko trūko ne vienai Vilniuje matytai kolekcijai”, - tvirtino ji.

Kitiems dizaineriams žymi stilistė siūlytų ties kolekcijomis bei jų pristatymu padirbėti. Jai įspūdžio nepadarė visuomet Lietuvoje šiltai priimamos Giedriaus Šarkausko ar Ievos Ševiakovaitės ir Jolantos Rimkutės kolekcijos, neatkreipė ji dėmesio ir į Ramunės Strazdaitės, Jurgos Januškevičiūtės – Žiugždienės ar naujokės Renatos Heredios kolekcijas.

L. Dailidėnienės moteris – stipri

Antrąją dieną K. Binns įžvelgė kur kas daugiau stiprių darbų. Kristina Kruopienytė, jos nuomone, labai perpektyvi dizainerė.

“Jau dabar matyti, kad po kelių metų ji prieis kažkokių labai įdomių ir stiprių sprendimų. Žaismingai naudojamos spalvos, sijonėlių konstrukcijos – labai miela kolekcija,” – teigė stiliaus ekspertė.

Lauros Dailidėnienės kolekcija Karen liko sužavėta. Nors ir nepavadino kolekcijos puikia, bet K. Binns padarė įspūdį modeliuotojos kuriamas stiprios ir mėgstančios dėvėti konceptualius drabužius moters įvaizdis.

“Aš tokius drabužius dėvėčiau”, - sakė ji.

D.Gudačiauskaitei siūlo kurti butiką Londone

Dovilei Gudačiauskaitei Karen Binns neturėjo nė vieno priekaišto. Puikus pristatymas, išmoningai ir originaliai panaudotos meškiukų kepuraitės su auselėmis, šauni ir gerai nuteikianti muzika, gražiai surežisuotas, smagus modelių praėjimas podiumu – visai tai, stilistės nuomone, puikiai tiktų ir Londone.

Be puikaus pristatymo stilistei įspūdį padarė ir įdomių kirpimų, labai šiuolaikiški drabužiai. D. Gudačiauskaitei Londono stilistė rekomenduotų atsidaryti butiką Londone. Jos nuomone, jai ten netrūktų klientų.

Įsigytų bent keturis dizainerės darbus

Dizainerės Agnės Kuzmickaitės kolekcija, kurioje lietuvė nagrinėjo parduotuvės maišelio ir į jį dedamų bei iš jo išimamų drabužių santykį, K. Binns pavergė konceptualumu ir puikiai išvystyta bei pateikta idėja.

“Ta smėlio spalva – puiki, o idėjos stiprumas – darantis įspūdį”, - teigė stilistė.

Londone gyvenanti stiliaus žinovė teigė, kad mielai įsigytų bent keturis A. Kuzmickaitės darbus.

“Mados infekcijos” idėjos autorės Sandros Straukaitės kolekcija “Tvarkos nebus”, kurią demonstravo modeliai sušiauštais ant akių plaukais sningant dirbtiniam sniegui pagal dešimtmečių maišto himnus “Nirvanos” “Smells like teen spirit” bei vieną iš “Prodigy” hitų, Karen Binns labai priminė belgišką, prancūzų mados įtaką.

“Nemanau, kad ši kolekcija tiktų ant Londono mados savaitės pakylos, bet Paryžiuje ji būtų - pats tas, - teigė ji. - “Extreme urban boho chic” (liet. - ekstremali miesto bohemos prabanga) taip įvertinčiau jos kuriamą stilių“.

K. Binns žavėjosi, jos nuomone, puikiu S. Straukaitės kolekcijos pateikimas.

A. Bartenev priminė Londoną

Andrey Bartenev pasirodymas stilistei priminė Londoną. Keistų blizgių personažų tarsi iš fantazijų pasaulio šokiai su dešromis rankose aplink apverstą “T” raidę primenančias kartono konstrukcijas bei pats juodai salotiniu “naro” kostiumu apsitempęs menininkas lakstantis ten ir atgal K. Binns maloniai šokiravo: “Įspūdinga, drąsu, įžūlu“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją