Turnyre, kurio prizų fondas - 10 tūkst. JAV dolerių, dalyvaus daugiau kaip 20 šalių tenisininkai. Dalyvauti varžybose, kurių generalinis rėmėjas - "Carlsberg", iki ketvirtadienio buvo užsiregistravę 59 žaidėjai, turintys pasaulio reitingo taškų. Pajėgiausias turnyro žaidėjas bus škotas Alanas MacKinas. Jis pasaulio reitingų lentelėje užima 358-ąją vietą.

Tarp turnyro dalyvių bus ir Ispanijos tenisininkas Danielis Lensina (Daniel Lencina). 761-ąją vietą pasaulio reitingų lentelėje užimantis ispanas yra vedęs buvusią Lietuvos teniso čempionę kaunietę Gabrielę Masiliūnaitę. Į Lietuvą atvyks ir pajėgiausi Latvijos bei Estijos tenisininkai.

Lietuvai šiame turnyre turėtų atstovauti apie 15 tenisininkų. Jau aišku, kad pagrindiniame turnyre iš lietuvių žais keturiskart šių varžybų nugalėtojas Rolandas Muraška (701-oji pasaulio raketė) ir šalies čempionas Algirdas Draugelis. Lietuvos teniso sąjungos (LTS) valdybos narys Liutauras Radzevičius spaudos konferencijoje apgailestavo, kad dėl šią savaitę varžybose Latvijoje patirtos kirkšnies traumos turnyre negalės dalyvauti antroji Lietuvos raketė šiaulietis Aivaras Balžekas.

Kvalifikacinės varžybos vyks šeštadienį ir sekmadienį, o pagrindinis turnyras, kuriame kovos 32 žaidėjai, prasidės pirmadienį. Finalas numatytas rugpjūčio 17 dieną 12 val. Tikimasi, kad finalinę kovą stebės ir Lietuvos Prezidentas Valdas Adamkus. Varžybų organizatoriai tikisi, kad kasdien tenisininkų kovas stebės 500-700 žiūrovų.

Pirmasis Lietuvos Respublikos Prezidento taurės teniso turnyras buvo surengtas 1931 metais, vėliau varžybos dar vyko 1932, 1933 ir 1938 metais, o tradicija buvo atgaivinta 1994 metais.

Pernai Lietuvos Prezidento taurę iškovojo bulgaras Radoslavas Lukajevas. Šiuo metu jis pasaulio reitinge yra 242-as.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją