„Tai bene vienintelė šiuo metu Lietuvos televizijose rodoma autorinė laida apie džiazą. Smagu, kad praėjus dvejiems metams atlikėjams nebereikia aiškinti, kodėl filmuojame ir per kur tai bus rodoma“, – TV1 pranešime spaudai sako pati savo gimtadienį švenčianti Julija Jačėnaitė.

Šis muzikinis projektas sulaukia vis didesnio ne tik muzikantų, bet ir visuomenės susidomėjimo, o 2005 m. „Tas džiazuojantis pasaulis“ buvo pripažinta geriausia 2005 m. kultūros švietimo informacine laida. Tradiciškai ši laida supažindina su Lietuvos ir pasaulio atlikėjais, pristato žymiausius koncertus, džiazo pasaulio niuansus, ieško naujų talentų bei atsakymų į klausimus: „Kas yra džiazas?“ ir „Be ko džiazo nėra?“.

Trečiaisiais laidos gyvavimo metais žiūrovams pateikiama ir unikalių naujovių – drauge su kūrybine grupe vyksta apsilankymai Lietuvos džiazo grandų pamokose bei dinamiška forma pateikiamos pasaulio ir Lietuvos džiazo istorijų paraleles.

Kovo 23d., penktadienį 23 val., laidą, jos rengėjus ir žiūrovus sveikins visiems puikiai pažįstami pasauliniai džiazo dievai bei bus prisimenama pirmoji laida, kurios tema „Džiaze tik merginos“ buvo ne mažiau intriguojanti nei pačios viešnios – vokalistė Neda, saksofonininkė Justė Sakalytė bei mušamųjų meistrė Živilė Kazlauskaitė.

Laidoje taip pat laukia ir keletas netikėtų pažinčių, kurios paaiškės penktadienio vakarą TV1 eteryje. „Tas džiazuojantis pasaulis“ rengėjai išduoda, kad viena jų bus tikrai susijusi su virtuozu Luisu Armstrongu!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją