„Buvome nuvykę į Miuncheną (Tarptautinės krepšinio federacijos FIBA būstinę – DELFI), tai nustebo – sako, ko jūs rūpinatės? Sako, lenkų, kur čempionatas vyks 2009 m., arenų mes nesame matę, nežinome, kas ten vyksta. Sako, ko jūs taip anksti pradėjote? FIBA yra nustebusi. O pas mus kažkas išmeta kalambūrą, kad jeigu nebus 12 tūkstančių žmonių talpinančios arenos – gatava, nebus varžybų. Kam tokias nesąmones daryti - aš nežinau“, - DELFI piktinosi V.Garastas. „Tegul rašo. Popierius kenčia viską“, - sakė jis.

FIBA reikalauja, kad arenos, kuriose vyks grupių varžybos, turi turėti bent 5000 vietų, o arena, kurioje vyktų ketvirtfinalių, pusfinalių ir finalo varžybos, talpintų ne mažiau kaip 12 tūkstančių žiūrovų. V.Garastas patikino, kad būtent 12 tūkst. žmonių gali sutalpinti „Siemens arena“. Anot V.Garasto, šių metų Europos krepšinio čempionato tėvynėje Ispanijoje dar nepastatyta reikalinga salė ir niekas dėl to panikos nekelia.

Jis sakė esąs užtikrintas, kad iki 2009 m. šalyje stovės visos reikiamos arenos. Pasak LKF prezidento, Šiauliuose arena jau pastatyta, Panevėžyje jau pakloti arenos pamatai, o Klaipėda ir Kaunas arenas taip pat pastatys. V.Garastas tikisi, kad Kauno sporto arenos problemas išspręs naujoji miesto valdžia. Anot jo, šiais laikais statoma greitai – „Siemens arena“ buvo pastatyta per pusantrų metų. Jei Kauno arena visgi būtų nepastatyta, V.Garastas primena, kad Vilniuje yra „Sportimos“ manieas, galintis sutalpinti 10 tūkstančių žiūrovų.

Anot V.Garasto, kliūčių nesukeltų ir tai, kad šalyje nebūtų 12 tūkstančių vietų arenos. „Aš pats buvau Švedijoje, kur buvo numatyta 5000 žiūrovų salė, tačiau jų tilpo 4500. Niekas čia nesuka galvos dėl to – svarbu, kad būtų tam tikros papildomos salės apšilimui, VIP, žurnalistams, aptarnaujančiam personalui“, - aiškino jis.

„Ant 173 lapų yra pasirašytos sutartys su FIBA, varžybos Lietuvoje bus, niekas nesikeis. Jeigu jau kitais metais vyktų varžybos, tai būtų neramu. Duok Dieve, kad būtų kam žaisti už Lietuvos rinktinę“, - kalbėjo LKF vadas. Jis pabrėžė, kad lietuvių uždavinys - 2011 m. tapti Europos čempionais: „Jeigu pas save žaidžiame, reikia ir laimėti“.

V.Garastui kur kas daugiau rūpesčių kelia viešbučių stoka – pasak jo, priimti tūkstančius turistų, komandas, FIBA narius ir teisėjus pasiruošę tik Vilniaus ir Klaipėdos viešbučiai – Kaune, Panevėžyje ir Šiauliuose, kur vyks grupių varžybos, jų trūksta.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją