29 metų A.Skerla yra 52 kartus atstovavęs Lietuvos nacionalinei rinktinei ir pagal šį rodiklį užima ketvirtą vietą tarp visų laikų Lietuvos futbolininkų bei yra sužaidęs daugiausia rungtynių iš visų dabartinių komandos žaidėjų.

Per savo karjerą gynėjas rungtyniavo Vilniaus „Žalgirio“, Eindhoveno PSV (Olandija), „Dunfermline Athletic“ (Škotija) ir Tomsko „Tom“ (Rusija) klubuose. A.Skerla tapo 2000 metais Olandijos čempionu, o 2004 metais su „Dunfermline“ dalyvavo Škotijos taurės finale ir šalies čempionate užėmė 4-ą vietą.

Oficialiame pristatyme, kuriame žaidėjas padėjo parašą po sutartimi su “Vėtra” ir atsakė į žurnalistų klausimus, Vilniuje gimęs A.Skerla teigė atmetęs pasiūlymus iš užsienio ir kaip pagrindines priežastis dėl savo pasirinkimo įvardijo tai, kad galės būti namuose su šeima, taip pat džiaugėsi jaukiu klubo stadionu ir galimybe dirbti su tokiu specialistu kaip “Vėtros” vyriausiasis treneris Aleksandras Tarchanovas.

- Kodėl pasirinkai “Vėtros” klubą?

- Mano sutartis su Tomsko “Tom” baigėsi sausio mėnesį. Iš pradžių ieškojau klubų užsienyje. Turėjau keletą pasiūlymų, bet nenorėjau gyventi atskirtas nuo šeimos, to jau atsikandau žaisdamas Rusijoje. Galimybė būti su šeima ir buvo vienas iš privalumų, kodėl nusprendžiau karjerą tęsti Vilniuje.

Vyko derybos ir su “Tom” klubu, tačiau paskutiniu momentu jie pakeitė sutarties sąlygas, todėl bendro sutarimo neradom. Džiaugiuosi, kad grįžau į Lietuvą, legionieriumi buvau beveik dešimtmetį, manau, to pakaks, nebent gausiu labai viliojantį pasiūlymą. Didelę įtaką mano apsisprendimui turėjo ir tai, jog “Vėtrą” treniruoja žinomas specialistas Aleksandras Tarchanovas, tai pridėjo daug pliusų pasirenkant “Vėtrą”.

- Kokios tavo kontrakto su “Vėtra” sąlygos, ar būsi brangiausias “Vėtros” futbolininkas?

- Tikrai nežinau, ar būsiu geriausiai apmokamas komandoje. Pasirašiau dvejų metų kontraktą, tačiau finansinių sąlygų atskleisti negaliu. Lietuvos futbolo klubų finansinės galimybės didėja, todėl nemažai lietuvių grįžta žaisti į tėvynę. Asmeniškai man daug priimtiniau žaisti Lietuvoje, juo labiau, kad “Vėtros” pasiūlytomis finansinėmis sąlygomis esu tikrai patenkintas.

- Artėja Europos čempionato atrankos rungtynės su Prancūzija, ar esi pasiruošęs šiam svarbiam Lietuvos rinktinei susitikimui?

- Iki šiol treniravausi individualiai, daugiausia dėmesio skyriau fiziniam pasiruošimui. Manau, esu neblogos formos. Per likusį iki rungtynių su Prancūzija laiką treniruosiuosi kartu su komanda. Manau, yra pakankamai laiko įgauti gerą sportinę formą. Tačiau mano žaidimas Lietuvos rinktinėje priklauso nuo trenerių pasirinkimo, jie spręs, ar esu pasiruošęs. Nepakeičiamų nėra, todėl ir aš nesu garantuotas dėl vietos rinktinėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją