„Šiandien aš baigiu profesionalaus dviratininko karjerą, – sakė vokietis. – Kaip dviratininkas nei karto nepasielgiau negarbingai“. J. Ullrichas pirmadienį pareiškė, kad jis ir toliau sieja savo ateitį su šiuo sportu – jis konsultuos Austrijos komandą „Volksbank“.

Sportininkas gimė Rostoke, buvusioje Rytų Vokietijoje. Kaip dviratininkas jis išgarsėjo 1996 metais, kai debiutuodamas „Tour de France“ lenktynėse užėmė antrą vietą. Po jo pergalės šiame turnyre 1997 metais J. Ullrichui buvo prognozuojama šios sporto šakos karaliaus ateitis, tačiau netrukus jis atsidūrė septynis kartus „Tour de France“ nugalėtojo Lance‘o Armstrongo šešėlyje.

Iš viso šiame turnyre J. Ullrichas dalyvavo aštuonis kartus, visus pateko į nugalėtojų ketvertuką.

2000 m. Olimpinėse žaidynėse Sidnėjuje vokiečių dviratininkas tapo plento lenktynių nugalėtoju bei laimėjo sidabro medalį lenktynėse laikui. Šioje rungtyje jis dukart (1999 ir 2001 m.) tapo pasaulio čempionu.

Be to, 1999 m. J. Ullrichas laimėjo „Tour of Spain“, o 2004 ir 2006 metais – „Tour of Switzerland“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją