Iškovoję tryliktą pergalę per 14 mačų CSKA krepšininkai tapo absoliučiais ir nebepavejamais Eurolygos lyderiais. Tuo tarpu Stambulo ekipa pralaimėjusi devintą kartą per 14 susitikimų C grupėje liko septinta ir liko už TOP-16 varžybų borto.

Visas turkų viltis iškovoti pergalę ir išsaugoti nedidelę tikimybę patekti į TOP-16 varžybas aikštės šeimininkai sužlugdė jau per pirmąsias rungtynių minutes. Nuo mačo pradžios į priekį išsiveržę rusai pirmavo 10:3, o baigiantis pirmajam kėliniui įgijo dviženklį pranašumą.

Per antrąją rungtynių dalį Eurolygos čempionų titulą ginantys rusai dar labiau padidino ir nugalėjo varžovus.

CSKA: Trajanas Langdonas 20 taškų, Davidas Andersenas 18 (9 atk. kam).

„Fenerbahce Ulker": Willie Solomonas 17, Damiras Mrsičius ir Oguzas Savasas po 14.

Pergalingai ULEB Eurolygos reguliarųjį sezoną baigė ir Barselonos „Winterthur“ krepšininkai. Katalonai išvykoje tik per pratęsimą 82:75 (24:19, 19:15, 16:20, 13:18, 10:3) palaužė Salonikų „Aris“ su Simonu Serapinu ekipą.

Didžiąją rungtynių dalį dviženkliu skirtumu pirmavę Barselonos krepšininkai dar trečiojo kėlinio pabaigoje buvo priekyje 9 taškų skirtumu (57:48). Vis dėlto per ketvirtą kėlinį „Aris" ekipą į priekį ištempė amerikietis Jeremiah Massey.

Daugiausiai jo pastangomis per paskutines ketvirto kėlinio minutes graikai išlygino rezultatą ir buvo įgiję 2 taškų pranašumą (72:70). Per paskutinę ataką „Winterthur" išgelbėjo dvitaškį pelnęs ir pratęsimą išplėšęs Jaka Lakovičius.

Per papildomas penkias minutes Salonikų krepšininkams jau nebeužteko jėgų. Iškovojusi devintą pergalę per 14 rungtynių Barselonos ekipa C grupėje užėmė antrą vietą. Penktąją vietą C grupėje užėmę graikai vis dėlto įšoko į TOP-16 varžybų traukinį.

Simonas Serapinas per kiek daugiau nei 1 minutę prametė vienintelį mestą dvitaškį ir rungtynių protokole daugiau niekuo nepasižymėjo.

„Aris“: Jeremiahas Massey 22 (10 atk. kam.), Savvas Iliadis 17, Michaelis Wilkinsonas 10 (6 atk. kam.).

„Winterthur“: Juanas Carlosas Navarro 20, Gianluca Basile 17, Jaka Lakovičius 13, Jordi Triasas 12 (7 atk. kam).

Per dviejų Italijos klubų dvikovą Eurolygoje pergalę po atkaklios kovos šventė Trevizo „Benetton“. Trevizo klubas išvykoje 64:62 (15:19, 13:16, 14:15, 22:12) palaužė Neapolio „Eldo Basket“ komandą.

„Eldo Basket“, audringai palaikomi savo sirgalių, diktavo žaidimo tempą tris ketvirčius, per kuriuos susikrovė 8 taškų (50:42) pranašumą. Tačiau Italijos čempionai nepasidavė ir, daugiausia amerikiečio Marcuso Goree pastangomis, spurtavo 10:0 bei persvėrė rezultatą.

Pergalė „Benetton“ krepšininkams garantavo trečiąją vietą C grupėje. Tuo tarpu „Eldo Basket“ turi tik minimalius šansus prasibrauti į TOP-16 varžybas. Neapolio ekipa į kitą turnyro etapą gali patekti tik kaip geriausia šeštoji komanda. „Eldo Basket“ likimas spręsis ketvirtadienį, kai baigsis B grupės mačai.

„Eldo Basket“: Tyrone'as Ellisas 16 (7 kld.), Michelis Morandais 13 (6 atk. kam.), Ansu Sesay 11 (7 atk. kam.).

„Benetton“: Marcusas Goree 13, Terrellas Lyday 10, Matteo Soragna, Spenceris Nelsonas (6 atk. kam.) ir Joey Beardas po 9.