Įspūdingame šio sezono LSKL "Žvaigždžių dienos" renginyje "Lietuvos" komanda rezultatu 105:98 (39:22, 33:30, 14:17, 19:29) nugalėjo "Kauno" studentų ekipą ir atsirevanšavo jai už praėjusiais metais 103:116 patirtą pralaimėjimą.

Intriguojanti dvikova prasidėjo kauniečio Artūro Milaknio prasiveržimu, tačiau "Lietuvos" rinktinės žaidėjai netrukus išlygino ir persvėrė rezultatą savo naudai. Tuo tarpu pirmojo dėjimo autorius Darius Šilinskis sugrąžino lygsvarą (4:4). Po Arno Labucko tritaškio "lietuviai" pabėgo į priekį 13:8, tačiau galingais dėjimais skirtumą sumažino A.Milaknis ir Povilas Šakinis. Antroje kėlinuko pusėje kauniečiai ir toliau stengėsi džiuginti žiūrovus gražiomis akimirkomis, tuo tarpu "Lietuvos" krepšininkai rinko taškus ir jau po pirmojo kėlinuko kauniečiai atsilikinėjo 22:39.

Situacija aikštelėje nesikeitė ir antrajame kėlinuke. Nors Vytenio Jasikevičiaus ir Pauliaus Abramavičiaus duetas "Kauno" rinktinei pelnė 15 taškų iš 30, skirtumas tarp komandų ne tik nemažėjo, bet tik padidėjo. Vos tik kauniečiai priartėdavo prie dviženklį pranašumą turėjusių "Lietuvos" krepšininkų, skirtumas tuoj pat ir vėl išaugdavo. Po pirmosios rungtynių pusės 20 taškų skirtumu pirmavo "Lietuva" (72:52).

Po didžiosios pertraukos, nepaisant didelio skirtumo tarp komandų, intriga nedingo. Atvirkščiai, ekipos pradėjo daugiau dėmesio skirti gynybai, neleido varžovams atakuoti laisviems bei stengėsi perimti kamuolį. Ne itin rezultatyviame kėlinuke pranašesni buvo kauniečiai, kurie sugebėjo sumažinti atsilikimą trim taškais (86:69). Įdomu pastebėti, kad jeigu per pirmuosius du kėlinukus suskaičiuoti 9 dėjimai, per trečiąjį kėlinuką krepšininkai neturėjo galimybių efektingai užbaigti atakas.

Audringa, užsivedusi ir pergalės trokštanti Kauno publika ėmė aktyviau palaikyti savo komandą, o tuo paskatinta "Kauno" rinktinė ketvirtąjį kėlinuką pradėjo spurtu 9:2 ir sumažino atsilikimą iki 10 taškų (78:88). Vis dėlto "Lietuvos" krepšininkai nesudėjo ginklų ir nesiruošė atiduoti iniciatyvos. Po kelių taiklių dvitaškių skirtumas ir vėl 14 taškų (94:80).

Kauniečių treneriai paprašė minutės pertraukėlės, po kurios krepšininkai ėmė spausti laiminčius varžovus po visą aikštelę. Ir tai davė vaisių. Kelis sykius sėkmingai apsigynę kauniečiai pataikė du tolimus metimus bei dvitaškį ir priartėjo per 6 taškus (88:94). Tačiau likusią dvikovos dalį "Lietuvos" krepšininkai žaidė drausmingai bei šventė pergalę rezultatu 105:98.

Naudingiausias – V.Jasikevičius

Naudingiausiu rungtynių žaidėju sirgaliai išrinko vieną rezultatyviausių "Kauno" komandos žaidėjų Vytenį Jasikevičių, už kurį balsavo beveik 300 Kauno sporto halės ir tiesioginės LNK transliacijos sirgalių. Antroje vietoje liko "Lietuvos" rinktinės lyderis Arnas Labuckas, trečias – kaunietis Artūras Milaknis. V.Jasikevičius apdovanotas televizoriumi.

"Lietuvos" rinktinei daugiausiai taškų pelnė: Arnas Labuckas (7 atk. kam.) ir Vytautas Šarakauskas po 20, Marius Kasiulevičius 13, Gintaras Leonavičius 10, Rolandas Vaičius 8 ir Renatas Jonelis (8 atk. kam.) – po 8.

"Kauno" komandos gretose rezultatyviausiai žaidė: Vytenis Jasikevičius 23, Paulius Abramavičius 21 (11 atk. kam.), Artūras Milaknis 19, Paulius Gasiūnas 9, Povilas Šakinis 8.

M.Kalnietis neapgynė "Oro karaliaus" titulo

Dėjimų į krepšį konkurso finale kovojo Kauno kolegijos (KK) auklėtinis Paulius Parachomikas bei Kauno technologijos universiteto (KTU) studentas Darius Kalnutis, o LSKL pateikė siurprizą – svečių teisėmis į finalą pakvietė praėjusių metų nugalėtoją Mantą Kalnietį.

Atrankiniame ture geriausiai pasirodė tris kartus į krepšį įdėjęs ir 46 taškus surinkęs Paulius Parachomikas bei 45 taškus surinkęs Darius Kalnutis. Jie aplenkė 42 taškus surinkusį ir trečioje vietoje likusį Karolį Kalvaitį iš Vytauto Didžiojo universiteto (VDU).

LSKL dėjimų konkurso finale sirgalių ir dalyvių laukė siurprizas – svečių teisėmis pakviestas dalyvauti praėjusių metų "Oro karalius" M.Kalnietis, atstovaujantis VDU.

Tačiau geriausią rezultatą pasiekė ir 1000 Lt prizu apdovanotas buvo P.Parachomikas, kurio visi trys dėjimai buvo sėkmingi ir jis surinko 73 taškus. M.Kalnietis surinko 63 taškus, nes vienas dėjimas nepavyko.

Kompetentingos penkių krepšinio specialistų komisijos nuomone, vos 40 taškų surinko tik vieną sykį sėkmingai į krepšį įkrovęs Darius Kalnutis.

Taikliausi – L.Aglinskaitė ir P.Šakinis

LSKL tolimųjų metimų konkursą laimėjo Šiaulių universiteto (ŠU) studentė Lina Aglinskaitė ir Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkas Povilas Šakinis.

LSKL snaiperis išrinktas pagal standartines tolimų metimų konkurso taisykles. Buvo metama po penkis metimus iš penkių skirtingų pozicijų. Paskutinio metimo vertė – 2 taškai, tai reiškia, kad daugiausiai galima surinkti 30 taškų.

Merginų tarpe atrankiniame ture per 60 sekundžių daugiausiai taškų surinko ŠU auklėtinė Lina Aglinskaitė – 16 taškų ir VPU studentė Ieva Turevičiūtė – 15 taškų. Šios krepšininkės aplenkė trečioje vietoje likusią ir į finalą nepatekusią VDU studentę Eglę Žibinskaitę (12 taškai).

Finalo etape tritaškius sėkmingiau metė L.Aglinskaitė, surinkusi 11 taškų.

Vaikinų tarpe geriausiu snaiperiu tapo VDU studentas Povilas Šakinis, kuris daugiausiai taškų surinko dar atrankiniame ture – 19 taškų, aplenkęs 15 taškų pelniusį Kauno kolegijos auklėtinį Sigitą Adamkevičių ir į finalą nepatekusius, po 14 taškų surinkusius Vygintą Grinį (LŽŪU) bei Julių Fiodoravičių (LVA).

Vaikinų tolimų metimų konkurso finale taip pat geriau sekėsi P.Šakiniui, surinkusiam 12 taškų ir antroje vietoje palikusiam 11 taškų pelniusį S.Adamkevičių.

Taikliausi LSKL metikai buvo apdovanoti piniginiais prizais po 1000 litų.

Tolimų metimų konkursą laimėjęs P.Šakinis po pergalės teigė, jog mesdamas tritaškius jaudinosi. "Toks nerezultatyvus finalas buvo dėl to, kad labai jaudinaus. Sporto halėje nėra laisvų vietų, tvyro nuostabi atmosfera ir nesijaudinti tiesiog neįmanoma. Vis dėlto tikėjausi laimėti šį konkursą ir džiaugiuosi tapęs taikliausiu LSKL žaidėju."

"Lietuvos" krepšininkės nugalėjo kaunietes

Kaip ir galima buvo tikėtis LSKL "Žvaigždžių dienos" merginų rungtynėse tarp "Kauno" ir "Lietuvos" netruko intrigos ir atkaklios kovos. O pergalę rezultatu 59:50 (12:12, 18:15, 13:9, 16:14) iškovojo "Lietuvos" rinktinė.

Naudingiausia rungtynių žaidėja išrinkta "Lietuvos" rinktinės lyderė Lina Aglinskaitė iš Šiaulių universiteto. Krepšininkė pelnė 18 taškų. Laima Reckevičiūtė iš Vilniaus universiteto pelnė 12 taškų.

Naudingiausia "Kauno" komandos žaidėja pripažinta KTU auklėtinė Milda Sauliūtė, pelniusi 6 taškus. Ingrida Grebliauskaitė iš LKKA ekipos surinko 8 taškus, Eglė Bacevičiūtė iš VDU komandos surinko 7 taškus.

L.Aglinskaitė teigė, jog nesitikėjo nugalėti "Kauno" rinktinės. "Neplanavome kovoti iš visų jėgų, tačiau buvo malonu ne tik rengti šou, bet ir pakovoti. Net negalvojome, kad įveiksime kaunietes. O kad tapsiu naudingiausia rungtynių žaidėja net nebuvau pagalvojusi, bet, be abejo, labai malonu,“ – po dvikovos sakė L.Aglinskaitė.

LSKL estafetėse geriausiai sekėsi kauniečiams

LSKL "Žvaigždžių diena" išsiskiria tuo, kad vaikinai ir merginos varžosi ne tik rungtynėse, dėjimų ir snaiperio konkursuose, tačiau ir estafetėse. Geriausiai šio sezono "Žvaigždžių dienos” estafetėse sekėsi kauniečiams, kurie iškovojo daugiausiai trofėjų.

Komandinį metimų į krepšį konkursą laimėjo ŠU duetas Ugnė Motuzaitė ir Donatas Orelikas, kuris per vieną minutę pelnė daugiausia taškų. Per 60 sekundžių ŠU komanda surinko 14 taškų.

Taiklūs Jūratės Staskonytės baudos metimai ir Artūro Demidovo tritaškiai pelnė VU antrąją vietą. VU duetas surinko 13 taškų.

Trečiąją vietą pasidalino VDU studentai Vaida Šarkanaitė ir Povilas Šakinis bei KU atstovai Vitalija Gudaitė ir Julius Žurna, kurie surinko po 12 taškų.

Komandinės estafetės konkurse pirmąsias vietas iškovojo VDU ir KU atstovai.

Merginų tarpe po pirmojo turo dviems komandos prireikė 32 sekundžių, kad prie vieno, o po to kito krepšio viena studentė įmestų iš po krepšio, antra – pataikytų baudos metimą, o trečia - įmestų iš toli.

Po finalinio konkurso etapo, kai reikėjo mesti tik į vieną krepšį, pirmąją vietą iškovojo VDU studentės Laura Celešiūtė, Ugnė Čekavičiūtė ir Eglė Žibinskaitė, kurios pataikė metimus per 19 sekundžių. Tuo tarpu KTU krepšininkės Goda Mankutė, Šarūnė Džiugelytė ir Inga Lukošiūtė tai padarė per 30 sekundžių ir turėjo tenkintis antrąja vieta.

Trečioji vieta atiteko LKKA merginoms. Birutė Račaitė, Toma Bikniūtė ir Julija Šarkauskaitė metimus pataikė per 45 sekundes ir tapo konkurso bronzininkais.

Vaikinų tarpe pirmąją vietą iškovojo klaipėdiečiai. Žilvinas Jašinskas, Julius Žurna ir Evaldas Jurkus atstovaudami KU įdėjo kamuolį iš viršaus, pataikė baudos metimą ir tritaškį prie vieno, o po to kito krepšio per 30 sekundžių.

Antroji vieta atiteko VK komandai, kuri konkurso užduotį įvykdė per 33 sekundes, o trečiąja vieta džiaugėsi VU auklėtiniai Mantas Mikočiūnas, Artūras Demidovas ir Martynas Nyderis, kurie pataikė metimus per 36 sekundes.