Kaip teigiama ryšių su visuomene agentūros „Ego sum“ pranešime, jai ir atiteks pagrindinis varžybų 50000 JAV dolerių prizas.

Antrą vietą ir 30000 JAV dolerių prizą laimėjo Klausas Schrodtas (Vokietija), trečią vietą ir 20000 JAV dolerių – Viktoras Chmalis (Rusija).

Jurgis Kairys varžybose, kurioms pats kūrė taisykles, liko ketvirtas. Dalindamasis pirmaisiais įspūdžiais po galutinių rezultatų paskelbimo jis šmaikštavo: „Kiekviena baudos sekundė už laisvąją programą man kainavo po tūkstantį dolerių“.

Sekmadienį, antrąją varžybų dieną, J.Kairys puikiai atliko privalomąją skrydžių programą (pretendavo į antrą vietą ir 30000 JAV dolerių prizą), bet laisvąją programą skrido ne tris, kaip buvo nustatyta, o tik dvi su puse minučių, todėl pelnė 30 baudos sekundžių. „Neįsijungiau laikmačio“, – toks paprastas buvo atsakymas į klausimą, kaip laisvoji skrydžių programa – Jurgio „arkliukas“ – galėjo „pakišti koją“. Ir dar pridūrė: „Ne tai svarbiausia“.

J.Kairys pripažino, kad ruošdamasis varžybų skrydžiams kartu daug laiko skyrė ir organizacinei veiklai, ir labai džiaugėsi, kad naujo modelio varžybos, kuriose vienas iš svarbiausių kriterijų – skrydžio laikas, buvo labai įdomios ir jau surado savo vietą. Pasak lakūno, pilotams skrydžių užduotys atrodė sunkios, bet įdomios, teisėjai pripažino, kad Al Aino tarptautinės akrobatinio skraidymo varžybos atitinka naujus laikmečio poreikius. Patenkinti liko ir varžybų organizatoriai, jie jau planuoja kitų metų renginį ir kviečia J.Kairį dar daugiau prisidėti jį organizuojant.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją