Aplinkos ministerijos Teisės ir personalo departamento direktoriaus Roberto Klovo teigimu, KRAAD vadovas darbo neteko ministerijos komisijai pripažinus, kad pareigūnas padarė žalos valstybės turtui ir ne kartą nusižengė pareiginėms instrukcijoms. K. Šiliauskas iš darbo šalinamas dėl trijų epizodų.

Ministerija išsiaiškino, kad pernai spalio 21 dieną KRAAD vadovas K. Šiliauskas dalyvavo medžioklėje, kuri vyko komercinės paskirties plotuose. Medžiojant tokiose vietose, būtina sumokėti mokesčius pagal nustatytus tarifus. K. Šiliauskas ne tik nesumokėjo bei neturėjo teisės dalyvauti verslininkų iš užsienio medžioklėje, bet ir bandė nuslėpti savo pareigas.

Anot R. Klovo, atvykusiems inspektoriams jis prisistatė, kaip pagalbinis darbuotojas, o tai, ministerijos atstovo teigimu, garbės valstybės tarnautojui nedaro.

Maža to, minėtoje medžioklėje inspektoriai nustatė ir kitų rimtų pažeidimų, kurie K. Šiliauskui "praslydo pro akis". Išaiškinta, jog aplinkosaugininkas savo pavaldiniams darė įtaką, kad šie nefiksuotų pažeidimų medžioklėje, kurioje pats dalyvavo, rašo „Vakarų ekspresas“.

Vakar "Vakarų ekspresas" pabandė susisiekti su ministro kantrybės taurę perpildžiusiu K. Šiliausku, tačiau atleistasis tarnautojas nepanoro atvirauti.