4 porcijoms reikės:


Ryžiams su migdolais –

2 valg.šaukštų sviesto,
200 g „Basmati“ rūšies ryžių,
500 ml sultinio,
50 g migdolų drožlių.

Antienos kepsneliams –

4 antienos krūtinėlių filė ( po 180 g),
druskos,
3 smulkių svogūno galvučių,
maltų juodųjų pipirų,
kario miltelių,
2 valg.šaukštų augalinio aliejaus,
150 ml grietinėlės,
100 ml daržovių sultinio,
1 nedidelio indelio konservuotų ananasų,
1 nedidelio indelio konservuotų mandarinų,
1 valg. šaukšto garstyčių.

Pagaminkite ryžius su migdolais. Dideliame puode įkaitinkite vieną valg.šaukštą sviesto, maišydami suberkite į sviestą ryžius ir užpilkite karštu sultiniu. Virkite ant silpnos ugnies 15-20 minučių.

Tuo tarpu nulupkite ir smulkiai supjaustykite ropinius svogūnus. Antienos krūtinėlių filė nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Apibarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais ir įtrinkite kario milteliais. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir jame pakepinkite antienos krūtinėles po 5-6 minutes iš kiekvienos pusės. Iškepusias krūtinėles iš keptuvės išimkite ir padėkite šiltoje vietoje.

Toje pačioje keptuvėje pakepinkite smulkiai supjaustytus svogūnus. Apibarstykite juos puse šaukštelio kario miltelių ir patroškinkite dar vieną minutę. Supilkite grietinėlę, daržovių sultinį ir užvirinkite. Padažą truputėlį pavirinkite. Konservuotus ananasus ir mandarinus nuvarvinkite sietelyje, ananasų sultis pasilikite.

Į padažą įpilkite 50 ml ananasų sulčių ir pagardinkite jį garstyčiomis. Įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, pagardinkite kario milteliais. Padažą galite sutirštinti miltais. Ananasų gabaliukus ir mandarinų skilteles suberkite į padažą ir dar kartą viską truputėlį pakaitinkite.

Keptuvėje įkaitinkite vieną šaukštą sviesto ir jame apkepinkite migdolus iki gražios aukso spalvos. Ryžius suberkite į sietelį ir leiskite visiškai nutekėti vandeniui. Sumaišykite juos su kepintomis migdolų drožlėmis, suberkite į nedideles formeles ir suspauskite. Į kiekvieną lėkštę apverskite po vieną ryžių formelę, išdėkite į lėkštes antienos kepsnelius ir apliekite juos švelniu kario padažu. Patiekalą papuoškite baziliko ar kalendros šakelėmis.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją