Moterų rankinės pastaruoju metu tapo didesnės ir jose gali tilpti daugiau daiktų, dizaineriai stengiasi suderinti rankines su lagaminėliais, o rankenos tapo ilgesnės. Tačiau nešiodamos sunkias rankines moterys pradėjo dažniau skųstis kaklo, pečių ir nugaros skausmais.

"Į mane kreipiasi labai daug moterų su kaklo ir galvos skausmais. Labai dažnai pažvelgiu į jų rankines ir jas pakilnoju", - teigė šeimos daktarė Jane Sadler.

"Mes paimame rankines ir jas pasveriame. Dažniausiai moterų rankinės sveria nuo 3 iki 4,5 kilogramo. Vis daugiau moterų pradės skųstis šiais negalavimais, jei jos ir toliau nešios tokias sunkias rankines", - pridūrė medikė.

Kitas terapeutas iš Hiūstono Williamas Case'as teigė, kad nuolatiniai kaklo ar pečių skausmai gali sukelti nugaros skausmus, kurie gali būti juntami kasdien - dirbant su kompiuteriu ar net sportuojant.

Jis ragino dizainerius "ant visų rankinių skelbti stilingus, informuojančius perspėjimus apie galimus kaklo ir pečių skausmus nešiojant dideles rankines".

Vis dėlto nešiojančioms sunkias rankines W.Case'as pataria itin atkreipti dėmesį į taisyklingą laikyseną - laikyti galvą ir pečius tiesiai. Moterys taip pat turėtų dažnai keisti jų nešiojamų rankinių dydį ir svorį.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją