Vonios kambario interjerą nėra sunku paįvairinti gėlių kompozicijomis. Tai ne tik suteiktų jam jaukumo, bet ir paverstų atsipalaidavimo ir poilsio vieta. Tačiau kol kas nedažna šeimininkė savo vonios kambarį gražina gėlėmis.


Geriausia vieta - prie lango


Yra daugybė variantų, kaip vonios kambaryje sukurti mažą oranžeriją. Galima tiesiog apstatyti jį gėlių vazonėliais, o galima augalais papuošti tik kai kurias vietas, pabrėžti tai, kas jums labiausiai patinka.

Jeigu jūsų vonios kambaryje yra didelis langas, tai tiesiog idealios sąlygos augalų kampeliui. Šiltame vonios kambaryje geriausia auginti atogrąžų gėles. Nedidelis langas kiek apriboja šeimininkų fantaziją ir galimybes, bet tokiu atveju galima auginti mažiau priežiūros reikalaujančias gėles.

Jeigu lango visai nėra, nenusiminkite. Ir tokiu atveju yra galimybių laikyti gėles. Patarsime, kokios gėlės geriausiai tinka vonios kambariui papuošti.

Gėlės sušildo vonios kambarį

Dideliame vonios kambaryje su langu galima sukurti kažką panašaus į džiungles arba bent jau nedidelį sodelį.

Purus papartis, dideli filodendrų lapai, marga aglonema neatpažįstamai pakeis jūsų vonios kambarį. Suminkštinti, sušiltinti šaltą plytelių blizgesį padės arekos arba chamedorėjos. Vaizdingai apvynios sienas scindapas, singoniumas ir cisusas. Šen ten pasirodančios anturio, spatifilio gėlytės suteiks jūsų "džiunglėms" kolorito. Šiltame ir drėgname vonios kambaryje gerai jausis marantos, ktenantos ir difenbachijos.

Nedideliame vonios kambaryje labiausiai tiktų lianos - pagražintų sienas ir neužimtų vietos ant grindų. Be to, gėles galima laikyti ir ant lentynėlių.

Svarbu derinti spalvas

Kurdami gėlių kompozicijas galite pasiekti pavydėtino efekto. Tačiau gražinant gėlėmis vonios kambarį reikia paisyti tam tikrų taisyklių. Geriausiai atrodo kompozicijos, kur tamsiai žalią spalvą keičia šviesiai žalia. Šalia reikėtų dėti vienos rūšies ar bent panašios formos lapus turinčias gėles. Be to, pageidautina parinkti skirtingo ilgio bei aukščio augalus.

Įdomios kompozicijos iš augalų, kurie skiriasi nedideliais niuansais. Marančių trispalvė gražiai atrodys su dryžuota arba marga ktenanta, nes šie augalai turi panašios formos lapus, tik mažumą skiriasi jų spalva. Lygiai taip pat galima šalia dėti du ar tris singonius, gal siningijas, kurių spalva varijuoja nuo geltonos iki tamsiai žalios.

Tamsių ir šviesių spalvų augalų kaita sukuria nepakartojamą efektą. Šalia monsteros, kurios lapai dideli ir tamsiai žali, gerai tiktų scindapai su mažesniais, bet ryškiai žalios spalvos lapais. Vienas kitą pabrėžia tamsi chamedorėja ir šviesiai žalias nefrolepsis. Žydinčias gėles, tokias kaip spatifilis, geriausia laikyti ant grindų. Jeigu gusmaniją arba niduliariumą laikysite ant lentynos, jums bus sunku grožėtis šiais augalais.

Augalų neturi būti per daug

Yra dar viena svarbi taisyklė, kurios nevalia pamiršti - tai kompozicijos pusiausvyros principas. Turima galvoje bendras vonios kambario vaizdas ir tai, kad augalai neturi užgožti vienas kito.

Prisiminkite, jog tamsios gėlės visuomet atrodo "sunkesnės" už šviesias. Jeigu viename kambario kampe sustatysite tamsias gėles, o kitame šviesias, augalai vizualiai tiesiog pasimes.