14 porcijų jums reikės:



Įdarui –

100 g konservuotų abrikosų,
80 g maltų migdolų,
20 ml abrikosų sirupo,
1 žiupsnelio maltų gvazdikėlių,
30 g sviesto.

Tešlai –

200 g sviesto,
180 cukraus,
1 valg. šaukšto tarkuotos apelsinų žievelės,
1 žiupsnelio druskos,
5 kiaušinių,
250 g miltų,
1 arbat.šaukštelio kepimo miltelių,
1 arbat.šaukštelio citrinų sulčių.

Papuošimui –

1 valg. šaukšto cukraus pudros.

Apvalią kepimo formą, skirtą kepti keksams, sutepkite riebalais ir padėkite į šaldytuvą.

Paruoškite įdarą. Konservuotus abrikosus smulkiai supjaustykite, sumaišykite su maltais migdolais, abrikosų sirupu ir maltais gvazdikėliais. Į masę sudėkite kambario temperatūros sviestą, išmaišykite, uždenkite dangčiu ir palikite kambario temperatūroje pastovėti.

Pagaminkite tešlą. Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi, tarkuota apelsino žievele ir druska taip, kad cukrus visiškai ištirptų. Palaipsniui įmuškite kiaušinius. Miltus persijokite kartu su kepimo milteliais ir suberkite į kiaušinių masę. Supilkite citrinų sultis. Viską kruopščiai išmaišykite.

Pusę kiekio tešlos iškrėskite į kepimo formą ir išlyginkite. Ant viršaus iškrėskite abrikosų įdarą ir vėl išlyginkite. Virš įdaro iškrėskite likusią tešlos dalį ir visus tris sluoksnius sumaišykite šakute.

Pašaukite keksą į apatinį orkaitės lygį ir kepkite apie vieną valandą. Po to patikrinkite, ar keksas iškepęs. Pabadykite tešlą plonu mediniu pagaliuku arba degtuku. Jei ant jo tešla prilips, kepkite keksą dar keletą minučių, po to vėl patikrinkite.

Iškepusį keksą išimkite iš orkaitės ir leiskite jam visiškai atvėsti kepimo formoje. Po to keksą apverskite ant padėklo ir atsargiai nuimkite kepimo formą. Prieš patiekiant, apibarstykite keksą cukraus pudra.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją