Pasak pranešimo spaudai, tai - D. Palmer „Deimantinė mergelė", E. Darcy „Svajonių jaunikis", J.Morris „Laimėtas loterijoje“, J.Penny „Skaisčioji šeicho nuotaka" bei N. Roberts „Užsispyrėlė Katerina“.

„Skaitytojų reakcija į nedidelio formato jausmų romanus maloniai džiugina. Žinoma, pirmiausia tai pozityvi laisvalaikio literatūra moterims. Mažos knygelės lengvai telpa į moterišką rankinę, jos nesunkiai perskaitomos per porą vakarų ir padeda atsipalaiduoti. Tai malonūs laisvalaikio skaitymai apie tikrąsias vertybes: romantišką meilę, ištikimybę, šeimą. Tokios literatūros pasigenda daugelis skaitytojų Lietuvoje. Būtent į jų poreikius stengiamės atsižvelgti,“ - pranešime spaudai teigia Svajonių romanus leidžiančios įmonės „Svajonių knygos“ direktorė Daiva Cibutavičienė.

Nuo Svajonių romanų starto pradžios Lietuvos knygynuose, didžiuosiuose prekybos centruose bei spaudos kioskuose jau pasirodė 32 pavadinimų Svajonių romanai, suskirstyti į keturias serijas: „Aistra“, „Romantika“, „Intriga“ ir „Jausmų egzotika“.

Svajonių romanai leidžiami kaip periodiniai leidiniai. Kas antrą mėnesį išeina naujas aštuonių knygelių romanų rinkinys. Leidykla nusprendė padidinti skaitomiausias „Aistros“ ir „Jausmų egzotikos“ serijas, tad kovo–balandžio mėn. skaitytojas pasieks jau po keturias šių serijų jausmų romanų knygeles, iš viso dešimt keturių serijų jausmų romanų. Visų jų kaina vienoda – 7,99 Lt.

Šalies rinkoje tokio formato knygos – naujiena. Pasak D. Cibutavičienės, Lietuvoje jausmų romanai dar neklasifikuojami, knygynuose jiems tenka nugulti šalia tradicinių grožinės literatūros kūrinių, o tai klaidina skaitytojus. Tuo tarpu užsienio knygynai ir bibliotekos jausmų romanus pozicionuoja labai aiškiai, todėl šie romanai patenka į grožinės literatūros skyrių „Romance“ (iš angl. kalbos „jausmų romanai“). Lietuvoje Svajonių romanai taip pat turėtų būti priskiriami jausmų, arba meilės, romano žanrui.

„Rinkos poreikis diktuoja tai, kad anksčiau ar vėliau šią kategoriją turės ir Lietuvos knygynai bei bibliotekos. Tokio reiškinio užuomazgų matome jau dabar,“ – įsitikinusi D. Cibutavičienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją