Jau kurį laiką sklandė kalbos apie "Livorno" klube vietos pagrindinėje sudėtyje neišsikovojusio lietuvio galimą perėjimą ir spėjimai pasitvirtino - kaip teigiama oficialioje "Livorno" svetainėje, 50 procentų teisių į lietuvį įsigijo vienu tašku nuo "Serie B" lyderių "Rimini" ir "Piacenza" atsiliekantis septyniskart Italijos čempionas "Bologna" klubas.

28 metų lietuvis savo naujajame klube bus pristatytas šeštadienį 18 valandą vietos laiku ir pagal Italijos lygos taisykles komandai atstovaus tol, kol kuris nors kitas klubas sutars su "Bologna" ir "Livorno" dėl jo įsigijimo.

2005/06 metų sezoną T.Danilevičius pagal nuomos sutartį praleido būtent "Serie B" lygoje žaidžiančiame "Avellino" klube ir jame įmušęs 17 įvarčių buvo tarp rezultatyviausių čempionate, tačiau tai neišgelbėjo komandos nuo iškritimo į žemesnę lygą.

Praėjusių metų vasarą puolėjas iš Lietuvos grįžo į "Livorno" ir sėkmingai pradėjo naują sezoną - jis įmušė tris įvarčius Italijos pirmenybėse ir pelnė istorinį pirmąjį klubo įvartį UEFA Taurės varžybose, tačiau vėliau vis rečiau patekdavo į startinę ekipos vienuolikę, nes "Livorno" strategas Daniele Arrigoni vietoje jo rinkdavosi komandos atakų lyderį Cristiano Lucarelli ir Ibrahimą Bakayoko iš Dramblio Kaulo Kranto arba brazilą Paulinho.

"Bologna" bus 10-oji komanda T.Danilevičiaus karjeroje - Klaipėdoje gimęs žaidėjas ją pradėjo vietos "Atlante" ir vėliau atstovavo "Club Brugge", Maskvos "Dinamo", "Lausanne", Londono "Arsenal", "Dunfermline" bei "Beveren" ekipoms, o į tuomet "Serie B" žaidusį "Livorno" perėjo 2002 metais. Per tris su puse sezono "Livorno" klube žaidėjas iš Lietuvos lygos varžybose aikštėje pasirode 73-iuose mačuose ir pelnė 10 įvarčių.

Po puolėjo perėjimo stipriausioje Italijos lygoje nebeliks nei vieno lietuvio, o "Serie B" pirmenybėse dėl pakilimo aukštyn T.Danilevičius turės kautis prieš savo tėvynainį ir komandos draugą rinktinėje Marių Stankevičių, kuris su "Brescia" komanda čempionate užima 12-ąją vietą.

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją