Teigiama, kad "Lietuvos rytas" įspėjo brangiausią komandos krepšininką ir paragino pasitempti - kitu atveju E.Žukauskui teks ieškotis naujo klubo. LNK žiniomis, vidurio puolėjas Vilniaus ekipoje šį sezoną turėtų uždirbti beveik pusę milijono eurų.

Prieš Naujuosius "Lietuvos rytas" atsisakė amerikiečių Tituso Ivory ir Andre Emmetto paslaugų, o lapkričio pabaigoje krito trenerio Sharono Druckerio galva. Viena Izraelio krepšinio specialisto atleidimo priežasčių buvo nesugebėjimas išnaudoti E.Žukausko.

Šį sezoną ULEB taurės turnyro varžybose E.Žukauskas žaidė penkeriose rungtynėse, aikštėje praleisdamas beveik po 12 minučių, pelnydamas po 3,6 taško ir sugriebdamas po 4 kamuolius.

Vis dar nežinia, ar bus pratęstas iki Naujųjų metų galiojęs susitarimas su "Lietuvos ryto" trenerio padėjėju Donaldu Kairiu.

"Arvydas Gronskis (buvęs Vilniaus "Sakalų" komandos vyr. trenerio asistentas - Red.) kol kas stebi treniruotes, mokosi dirbti su kompiuterine vaizdo analizės programa, tobulina anglų kalbos žinias ir, kiek šiuo metu sugeba, padeda Z.Sagadinui ir jo asistentui Aleksandrui Trifunovičiui.

Kadangi A.Gronskis dar turi įsipareigojimų Š.Marčiulionio krepšinio akademijai, mes sudarysime visas sąlygas, kad jis galėtų juos kuo geriau įvykdyti, - teigė "Lietuvos ryto" klubo direktorius J.Vainauskas. - Visaverčiu trenerio asistentu A.Gronskis taps tada, kai jo anglų kalbos ir kompiuterių žinios tenkins klubą bei Z.Sagadiną. Mūsų klubo darbuotoju, kaip ir skelbta, A.Gronskis tapo gruodžio 30-ąją.

D.Kairys kol kas dirba. Šią savaitę žadame su juo kalbėtis, ar bus įmanoma pratęsti susitarimą, nes abi pusės turi savų pageidavimų.

Jeigu D.Kairys liks dirbti, A.Trifunovičius ir toliau bus pirmasis trenerio asistentas, o A.Gronskis su D.Kairiu - asistentai. Ateityje A.Gronskis galėtų tapti ir pirmuoju stratego padėjėju, jeigu patobulėtų iki reikiamo lygio".

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją