Trečiadienį miesto Rotušėje surengtose iškilmėse atletams linkėta šį sezoną ne vien medalių, bet ir kelialapių į 2008 metų Pekino vasaros olimpines žaidynes.

Plaukikas tikisi sėkmės Melburne

Vienas pirmųjų dėl olimpinio kelialapio kovos plaukikas Vytautas Janušaitis. Kovo mėnesį Melburne (Australija) vyksiančiame pasaulio čempionate prasidės kelis etapus truksianti plaukikų atranka į Pekino žaidynes.

“200 m kompleksinio plaukimo kvalifikacinis normatyvas, kurį reikės įvykdyti, yra dviem sekundėmis žemesnis nei mano asmeninis rekordas, todėl manau, kad privalomą rezultatą pasieksiu”, - teigė “Kauno dienai” pernai dukart Europos vicečempionu tapęs trenerio Ramojaus Kalyčio auklėtinis.

Buriuotoja Gintarė Volungevičiūtė birželio pabaigoje - liepos pradžioje buriuos Portugalijoje, kur vyks Tarptautinės buriavimo federacijos (ISAF) “Laser-Radial” jachtų klasės pasaulio čempionatas.

“Sąlygos bus sunkios, nes ten vyrauja stiprūs vėjai. Stengsimės užimti aukštesnę nei 20-ąją vietą. Tokiu atveju jau šiemet taptume olimpiečiais ir galėtume ramiai rengtis žaidynėms”, - pabrėžė sportininkės treneris Linas Eidukevičius.

Irkluotojas atkakliai sieks tikslo

Praėjęs sezonas buvo ypač sėkmingas ir dosnus irkluotojui Tomui Gadeikiui.

Kauno irklavimo mokyklos trenerio Egidijaus Gusto auklėtinis, Lietuvos kūno kultūros akademijos (LKKA) studentas laimėjo pasaulio čempionato bronzą (dviviete kanoja su partneriu Raimundu Labucku 200 m varžybose), Europos sidabrą (su R. Labucku, 200 m) ir bronzą (keturviete kanoja su R. Labucku, Jevgenijumi Miasniankinu ir Kazimieru Rėksniu, 400 m) bei Europos jaunimo pirmenybių bronzą (su R. Labucku, 500 m).

“Tikėjausi medalių, nes su Raimondu daug ir atkakliai dirbome. Pagrindinis šių metų startas - pasaulio čempionatas rugpjūčio mėnesį. Mūsų tikslas - aštuntukas. Tai užtikrintų kelialapį į olimpiadą, nors, jei nepasisektų, kitais metais turėtume progą atsigriebti Europos čempionate, bet jau reiktų patekti į trejetuką”, - sakė T. Gadeikis.

Be V. Janušaičio, G. Volungevičiūtės ir T. Gadeikio kandidatais į nacionalinę olimpinę rinktinę 1-ojoje ir 2-ojoje grupėse jau patvirtinta dar 15 Kauno sportininkų.