Skirtingai nei ankstesniais metais nebuvo renkamas geriausias Kauno sportininkas – paskelbtas geriausiųjų penketukas.

Šiemet jame vietas išsikovojo pasaulio baidarių ir kanojų irklavimo čempionate bronzą laimėjęs Tomas Gadeikis, Europos dailiojo čiuožimo čempionate taip pat bronzą iškovoję Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas, Europos buriavimo čempionate vicečempione tapusi Gintarė Volungevičiūtė.

Taip pat į geriausiųjų penketuką pateko du sidabro medalius Europos čempionate (100 ir 200 metrų rungtyse) iškovojęs plaukikas Vytautas Janušaitis.

"Kiekvienais metais rezultatai vis gerėja. Pernai iškovojau du sidabro medalius ir tai buvo vieni sėkmingiausių metų mano karjeroje. Dabar mano tikslas kuo sėkmingiau pasirodyti kovo pabaigoje vyksiančiame pasaulio čempionate", - sakė V.Janušaitis.

Į geriausiųjų penketuką pateko ir Europos vicečempionai bei pasaulio čempionai šokėjai Edita Daniūtė ir Arūnas Bižokas.

"Praėjusieji metai buvo labai sudėtingi, labai sunkūs, vyko labai sunki kova. Gerai, kad viskas gerai baigėsi. Tiesa, čia dar nepabaiga – galutinį atsakymą gausime maždaug po dviejų mėnesių", - prisiminusi kilusį skandalą, kai sportininkės organizme rugsėjį buvo rasta draudžiamo stimuliatoriaus sibutramino ir dalyvauti pasaulio čempionate Lietuvos porai leista tik pateikus protestą kalbėjo E.Daniūtė.

Praėjusieji metai Kauno sportininkams nebuvo tokie sėkmingi kaip 2005-tieji, nepaisant to, netrukus sportiškiausio Lietuvos miesto vardą ketinama grąžinti į Kauną.

"Nusivilti nereikėtų. Buvo padaryta ir mūsų klaidų. Labai sunku nuolat išlaikyti lyderių pozicijas. Tiesa, vertinant dvejų metų rezultatas Kaunas tebepirmauja. Šiais metais padarę išvadas pozicijas atsikovosime ir prieš Pekino olimpines žaidynes vėl vadinsimės sportiškiausiu Lietuvos miestu", - optimizmo nestokojo Kauno miesto savivaldybės administracijos Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Albinas Grabnickas.

Geriausia Kauno miesto komanda pripažinta Lietuvos futbolo čempionų vardą į Kauną po metų pertraukos grąžinusi FBK "Kaunas" ekipa.

Be geriausiųjų penketuko apdovanota dar keliolika aukščiausių rezultatų praėjusiais metais pasiekusių Kauno sportininkų bei jų trenerių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją