Fizinį patrauklumą dažniau paveldi moterys. Tyrimais įrodyta, kad fiziškai patraukliems sutuoktiniams dažniausia gimsta mergaitės, o ne sūnūs. O štai, jei vyras ne toks gražus (mažas ūgis, fiziškai silpnas, linkęs į depresiją...), jis dažniau susilauks berniukų, kurie, beje, greičiausiai paveldės „ne tokias geras“ tėvo savybes.

Šią nuomonę patvirtina Londono ekonomikos mokyklos mokslininkų grupės ir jos vadovo evoliucinės psichologijos daktaro Satočio Kanazavos atlikti tyrimai. Mokslininkų eksperimente dalyvavo 3 tūkstančiai savanorių.

Pirmiausia mokslininkus domino simetriškumas ir antriniai lytiniai požymiai. Iš karto krito į akis tas faktas, kad gražių porų pirmagimiai dažniau yra moteriškos lyties, o „paprastoms“ poroms greičiau gimsta berniukai. Vadinasi, laikui bėgant pasaulyje dominuos gražuolės...

Tyrimai parodė, kad tarp vyrų „eilinių“ daugiau, o tarp moterų žymiai dažniau pasitaiko gražių arba „labai gražių egzempliorių“. Evoliucijos procesas dar labiau įtvirtins šią tendenciją.

„Jau sukurta kompiuterinė programa, galinti objektyviai įvertinti bet kurio žmogaus grožį pagal geometrinius, matematinius ir biologinius požymius. Ir neverta ginčytis, kas gražu, kas nelabai patrauklu. Bet kuriame pasaulio krašte gimęs kūdikis jau po keleto savaičių gali angelą atskirti nuo pabaisos“, - tvirtina daktaras Kanazava.