Jis pasirūpino, kad scenarijaus paslaptis būtų išsaugota iki premjeros dienos, todėl visas tekstas atspausdintas ant raudonos spalvos popieriaus, kurio neįmanoma nukopijuoti. Kiekvienas lapas yra pažymėtas specialiu serijiniu kodu, pagal kurį galima būtų nustatyti pamestas ar pavogtas scenarijaus vietas.

Matyt, Tomas Cruise'as vis dar gyvena šnipo Ethano Hunto vaidmenimi. Kino kompanijos "Paramount" finansuojamą filmą "Vanilinis dangus" režisuoja Cameronas Crowe'as, kurio sukurtoje melodramoje "Džeris Magvajeris" (Jerry Maguire) vaidinęs Tomas Cruise'as pretendavo į "Oscaro" apdovanojimą. Apie scenarijaus vingrybes tyli ir pats režisierius, kuris kol kas yra pasakęs tik vieną vienintelę frazę apie būsimą filmą. "Čia yra Cruise'as, Cruz, Cameron ir Cameronas. Mums beliko surasti būdą, kaip prikalbėti vaidinti šiame filme Russellą Crowe'ą.

Tuomet galėsime sukurti tikrai paslaptingą ir painų filmą",- teigė režisierius Cameronas Crowe'as, kurio filme jau sutiko vaidinti aktorės Penelope Cruz ir Cameron Diaz. Tiksliai yra žinoma tik tiek, kad filmo "Vanilinis dangus" siužetas remiasi ispanų režisieriaus Alejandro Amenabaro sugalvotomis idėjomis, kurias jis perkėlė į 1997 m. metų melodramatišką trilerį "Atmerk akis" (Open Your Eyes). Juosta, kurioje vaidino Penelope Cruz, buvo rodoma ir Lietuvos kino teatruose, tačiau beveik niekas nepanoro pamatyti šio puikaus filmo.

Tuo tarpu, jis padadarė didžiulį įspūdį Tomui Cruise'ui, kuris pažadėjo sukurti amerikietišką šios istorijos variantą. Holivudo įžymybė vaidins turtingą jaunuolį, kuris dėl buvusios merginos (Cameron Diaz) kaltės pateks į avariją ir labai neatpažįstamai susižalos savo veidą. Tačiau situacija pasikeis, kai gydytojai sugalvos kaip sugrąžinti jaunuolio buvusį grožį, o mylima mergina (Penelope Cruz) vėl sugrįš į jo gyvenimą.