Ministrus ir kitus garbingus šalies asmenis maitinanti pašnekovė sako, kad šie kūčiukai yra kiek paskaninti lyginant su tradiciniais, tačiau ypač mėgiami.

Anot jos, ministrai ir kiti Vyriausybės svečiai šių kūčiukų užsisako į namus ir juos kremta tarsi saulėgrąžas.

Kad gautumėme maždaug kilogramą tešlos jums reikės:

700 g miltų,
20 g mielių,
50 g aguonų,
200 g cukraus,
80 g sviesto,
stiklinės pieno,
žiupsnelio druskos.

Piene reikia ištirpinti cukrų, su šiek tiek pieno sumaišyti mieles, išlydyti sviestą ir viską sumaišyti su miltais. Įdėti druskos, aguonų.

Labai svarbu gerai išminkyti visą tešlą, jei tai bus daroma rankomis, tam prireiks maždaug 20 min.

Tešlą palikti keliolikai minučių šiltoje vietoje, kad ji pakiltų.

Po to atskyrus dalimis jas gerai iškočioti, supjaustyti ir kepti kūčiukus.

Priklausomai nuo temperatūros, kūčiukus reikia kepti iki 15 min.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)