4 porcijoms reikės:


15 g džiovintų kiniškų grybų arba 125 g šviežių pievagrybių,
1 l karšto daržovių sultinio,
125 g lakštinių,
2 šaukštelių saulėgrąžų aliejaus,
2 skiltelių sugrūsto česnako,
2,5 cm ilgio imbiero gabalėlio (smulkiai sutarkuoto),
šaukštelio šviesaus sojų padažo,
125 g pupų,
kalendrų papuošti.

1. Džiovintus grybus 30 min. mirkome 300 ml daržovių sultinyje. Išgriebiame, nupjauname jų kotelius, o kepurėles supjaustome.

2. Lakštinius verdame 2 - 3 minutes, nupilame vandenį.

3. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Sudedame česnaką ir imbierą, išmaišome, suverčiame grybus. Kepame 2 minutes ant didelės kaitros.

4. Supilame visą daržovių sultinį, užverdame. Supilame sojų padažą.

5. Sudedame pupas ir verdame, kol suminkštės.

6. Į kiekvieną lėkštę įdedame po truputį makaronų, o ant viršaus užpilame sriubos. Papuošiame kalendromis.

Skanaus!