Tokiais klasikiniais ir kartu nestandartiniais raštais išmargintos sienos, grindys, užuolaidos, baldų gobelenas... Visi šie raštai nesensta, o langeliai, įvairios kvadračiukų kombinacijos laikomos bene universaliausiomis.

Langeliai atrodo skoningai tiek svetainės, miegamojo, virtuvės, tiek koridoriaus, vonios ar vaikų kambario interjere. Žinoma, jeigu jų nepadauginsite. Gerai pagalvokite prieš derindami skirtingų dydžių, spalvų kvadračiukus su kitais raštais. Siūlome keletą populiariausių kombinacijų.

„Šachmatų lenta"

Vienodo dydžio baltų ir juodų (tamsiai rudų) langelių kombinacija - vienas stilingiausių variantų.

Šachmatinė kombinacija gan įnoringa. Prie tokios grindų, sienų apdailos, užuolaidų ar sofų gobeleno šiukštu netinka pigūs interjero aksesuarai, kiniški sietynai iš turgaus. Kuo daugiau rafinuoto paprastumo, griežtų formų, kontūrų, kuo mažiau nekokybiškų, smulkių detalių - šachmatiniais langeliais dekoruotame kambaryje neturi būti per daug baldų. „Šachmatų lenta" puikiai dera su plastikiniais, stiklo, metalo aksesuarais, baldais.

„Linksmieji langeliai"

Daugiau kaip dviejų spalvų ir skirtingų dydžių langelių kombinacija. Dažniausiai šis įdomus variantas renkamasis virtuvėje ar vaikų kambaryje.

Pirmu atveju tai praktiškas, antru - žaismingas sprendimas. Drąsesni, fantazijos polėkio nevaržantys žmonės tokiais įvairiaspalviais langeliais ryžtasi papuošti ir miegamąjį ar net svetainę. Linksmais langeliais dekoruotame kambaryje puikiai atrodo languoti baldai, dideli minkšti žaislai, nestandartinių formų vazos, originalūs įvairiaspalviai ir ryškūs šviestuvai. Gal toks interjeras ir neatrodys labai rafinuotas ar skoningas, tačiau tokiame kambaryje jausitės jaukiai, galėsite atsipalaiduoti, pailsėti ar, atvirkščiai, padūkti su atžalomis.

„Foniniai langeliai"

Tai - didelių ir mažų, bet labai neryškių spalvų, su kitais raštais tarsi susiliejančių langelių kombinacija. Tinka bet kur, net griežto klasikinio stiliaus interjere. Gražiai ir nenuobodžiai atrodo švelnių atspalvių stambiai languotos užuolaidos, languotas sofos pledas ar lovos užtiesalas, smulkiai languoti veidrodžio, paveikslo ar nuotraukų rėmai, kvadratais padalytos kabamosios lubos ir pan. Subtilios, elegantiškos, kuklios detalės puošia interjerą, tačiau nepritraukia nereikalingo dėmesio.

„Kaimiški langeliai"

Dažniausiai tai raudonų ir baltų, mėlynų ir baltų, rečiau raudonų ir geltonų ar baltų ir žalių langelių kombinacija. Puikiai dera su kitais kantri stiliaus akcentais - pintais aksesuarais, siuvinėtomis pagalvėlėmis, kambarinėmis gėlėmis išpuoštais vazonėliais, languota staltiese. Paprastai taip puošiama virtuvė.

„Prabangūs langeliai"

Mozaikinių, vitražinių langelių kombinacija. Mozaikinės plytelės puikiai tinka vonios kambario sienoms, grindims papuošti, o vitražiniai stiklo kvadračiukai tobulai nuspalvins šios erdvės lubas.

Svarbiausia - medžiagos bei spalvos. Prabangios auksinė, purpurinė spalvos, stiklas, medis, akmuo, natūralūs audiniai padės sukurti nepaprastą namų aplinką. Šis variantas neblogai atrodo nuosavo namo koridoriuje, prieškambaryje, kambariuose su aukštomis lubomis. Tokie langeliai itin gražiai atrodo apšviesti spalvota šviesa.

„Etniniai langeliai"

Langelių ir tautinių, pirmykščių raštų elementų, hieroglifų, įvairių simbolių bei kitų ornamentų kombinacija. Išsiskiria netradicinėmis spalvomis: smėlio, elektrinė, terakotinė, violetinė. Tokie langeliai harmoningai atrodo šalia etninio stiliaus interjero aksesuarų - egzotiškų afrikietiškų statulėlių, šamanų būgnelių, malaizietiškų medinių varlių, vazų, imituojančių senosios Graikijos, dramblio kaulo dirbinių ir pan. Baldų dizainas, gobelenas turi atkartoti etninius motyvus. Tik nepadauginkite - namai neturi tapti panašūs į muziejų.

„Ironiški langeliai"

Nestandartiškai naudojamos langelių kombinacijos. Languotas žadintuvas ar lėkštė - originali interjero puošmena. Puikiai atrodo šalia dryžuotų ir vienspalvių paviršių. Languotos sienos kvadračiukuose galite sukabinti įrėmintas nuotraukas ar nedidelius paveikslus. Langeliais galite papuošti lubas, languotai perrenkite sofą, fotelius.

„Angliški langeliai"

Tokios kombinacijos pavyzdys - languotos užuolaidos, baldų gobelenas, pledas, kilimėlis. Visų jų langeliai - panašių atspalvių bei dydžių. Dažniausiai kvadratėliai gan smulkūs, trijų dominuojančių spalvų: baltos, rudos bei žalios.

„Jūriniai langeliai"

Baltų, mėlynų, žydrų, žalsvų ir gelsvų langelių kombinacija. Nuostabi harmonija su kriauklytėmis, žuvų atvaizdais, netikrais koralais bei dumbliais, laivų modeliais ir panašiais aksesuarais. Dažniausiai taip dekoruojamas vonios kambarys.