Žinokite, kad:

nepasitarus su gydytoju, “profilaktiškai” negalima vartoti jokių hormoninių preparatų, “stiprinančių” vyriškąjį pajėgumą - jais gydoma tik atlikus tam tikrus tyrimus ir nuolat stebint specialistams,

lytinis pajėgumas ne visada pradeda mažėti dėl hormonų stygiaus,

lytinį aktą gali atlikti praktiškai pusė vyresnių nei 70 metų vyrų,

impotencijos, ypač ankstyvos, nereikia laikyti nuosprendžiu – gydantis galima ilgam pratęsti seksualinį gyvenimą,

pastebėjus erekcijos sutrikimus, reikia kreiptis į gydytoją – andrologą.

Pratimai, gerinantys kraujotaką lyties organuose ir stimuliuojantys lytinių liaukų veiklą.

Gulėdami ant nugaros, pakelkite šlaunis nuo grindų nekeldami pečių ir ištiestų kojų pėdų. Po 3-4 sekundžių šlaunis nuleiskite.

Darykite tą patį pratimą, tik keldami šlaunis palinguokite į šonus. Gulėdami ant nugaros, pritraukite kelius prie krūtinės, kad pėdos būtų virš sėdmenų. Sukabinę delnus, rankas ištieskite tarp kelių taip, kad alkūnės remtųsi į vidinę kelių pusę. Iškvėpdami suspauskite kelius, juosmenį prispauskite prie grindų alkūnėmis trukdydami keliams susiglausti.

Iškvėpdami atsipalaiduokite. Antrą kartą darydami šį pratimą apglėbkite kelius iš išorinės pusės. Bandykite juos ištiesti trukdydami alkūnėmis. Gulėdami ant nugaros, kojas pritraukite prie sėdmenų taip, kad pėdos remtųsi į grindis, kurias kelias sekundes spauskite kryžkauliu.

Visus pratimus reikia pakartoti po kelis kartus.

Reikėtų nepamiršti:

lytinį pajėgumą stiprina plaukiojimas, prausimasis po drungnu dušu,

seksas sočiai prisivalgius trikdo virškinimą ir neteikia malonumo,

apsvaigus nuo alkoholio silpnėja pajėgumas ir slopinami jausmai,

petražolių nuoviras didina lytinį pajėgumą, padeda sergant priešinės liaukos (prostatos) uždegimu, inkstų ir šlapimo pūslės akmenlige.