Iš šaltinių Maskvoje ELTA sužinojo, kad tai penktadienį viešai patvirtino "Gazprom" valdybos pirmininko pavaduotojas Aleksandras Riazanovas po to, kai ši Rusijos bendrovė gavo oficialų Valstybės turto fondo kvietimą dalyvauti "Lietuvos dujų" privatizavime.

Valstybės turto fondo pirmojo sandorių skyriaus viršininkas Liutauras Radzevičius šeštadienį pokalbyje su Eltos korespondentu teigiamai įvertino "Gazprom" sprendimą dalyvauti "Lietuvos dujų" privatizavime.

Jis informavo, jog laiške "Gazprom" nurodyta, kad dujų tiekėjui bus sudarytos tokios pats sąlygos dalyvauti "Lietuvos dujų" bendrovės veikloje kaip ir Vakarų strateginiam investuotojui. Be to, akcentuota, jog dujų tiekėjas galės prisijungti prie Vakarų strateginio investuotojo ir Vyriausybės šią savaitę pasirašytos "Lietuvos dujų" akcininkų sutarties.

Ji vainikavo pirmąjį didžiojo "Lietuvos dujų" privatizavimo etapą. Strateginis Vakarų investuotojas - Vokietijos energetikos milžinių "Ruhrgas AG" ir "E.ON Energie AG" susivienijimas - už 34 proc. "Lietuvos dujų" akcijų valstybei sumokėjo 116 mln. Lt ir nuo ketvirtadienio kartu su Vyriausybe valdo šią bendrovę.

Kaip esame anksčiau pranešę, raginimas potencialiems dujų tiekėjams varžytis dėl 34 proc. "Lietuvos dujų" akcijų anksčiau paskelbtas užsienio spaudoje, o šį ketvirtadienį išsiųsti ir du tiesioginiai kvietimai realiausiems pretendentams į dujų tiekėjus. Vyriausybė nori tą sandorį baigti iki šių metų pabaigos.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją