"Artimiausias savaites Turto fondo specialistai nagrinės ir vertins konsultantų pateiktas ataskaitas ir po to bus tęsiamas privatizavimas", - BNS sakė VTF privatizavimo direktorius Antanas Malikėnas.

Antrojo etapo parengiamųjų privatizavimo darbų ataskaitą sudaro LAL privatizavimo strategija, programos projektas, teisinio ir finansinio auditų išvados, įmonės akcijų vertinimas, duomenų kambario taisyklės.

Pasak A.Malikėno, apie konkurso paskelbimo datą kalbėti dar anksti, nes situacija dar gali keistis. Anksčiau buvo skelbta, kad konkursas galėtų prasidėti šių metų rudenį.

Bendrovės privatizavimo programą jau liepos mėnesį numatoma pateikti Vyriausybei.

"Manyčiau, kad reikėtų parduoti maksimalų LAL akcijų paketą - iki 66 proc. Bet tai mano asmeninė nuomonė, o kaip sako patarėjai, dar skaitysime", - teigė A.Malikėnas.

Vyriausybė 2001-ųjų pradžioje yra nutarusi Vakarų investuotojams parduoti ne daugiau kaip 49 proc. LAL akcijų ir šis nutarimas kol kas galioja.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją