Maloni valandėlė

Dažnai melancholija užvaldo jūsų mintis tuomet, kai jaučiatės pervargusi nuo įvairiausių darbų ir streso. Vis dažniau galvojate, kaip būtų puiku išsidrėbus lovoje visą dieną spoksoti į lubas... Leiskite sau šį malonumą! Sumažinkite darbo apsukas ir pailsinkite savo protą, sielą. Net trumpa „tinginio valandėlė" prašviesins protą ir leis geriau susikaupti, kad užbaigtumėte likusius darbus.

Karaliaus Saliamono išmintis

Kadaise jis tarė ir tokius žodžius: „Viskas praeina!" Jei šiandien diena atrodo baisiausia gyvenime ir viskas, regis, slysta iš po kojų, pagalvokite apie rytojų. Juk tai, kas šiandien atrodo beviltiška, po savaitės greičiausiai atrodys juokinga. Spręsdami problemas nepulkite į neviltį ar paniką. Verčiau nusiraminkite kartodami: „Viskas praeina, todėl ateis diena, kai šios bėdos net nebeprisiminsiu".

O jam blogiau...

Atrodo, piktdžiugiška, tačiau pakliuvę į bėdą slapta džiaugiamės sužinoję, jog kam nors iš pažįstamų yra dar blogiau nei mums. Jei matote, jog kolega ar draugas niekaip negali išbristi iš depresijos ir problemų liūno, padėkite jam! Maloni staigmena pradžiugins ne tik jį arba ją, bet ir jums suteiks gerų emocijų.

Susitvardykite!

Prisiminkite Mažojo princo išmintį: „Atsikėlei rytą - susitvarkyk savo planetą". Tad paimkite siurblį, pašluostę dulkėms valyti - ir pirmyn į darbą! O gal laikas namie surengti itališkus Naujuosius metus ir atsikratyti per metus susikaupusio nereikalingo turto? Kad ši švaros misija neprailgtų, paleiskite mėgstamiausią kompaktinį diską ar radijo stotį. Vakare, kai namai maloniai kvepės gaivumu ir švara, geros nuotaikos dozė garantuota.

Ryžkitės permainoms

Nuotaika jau ir taip bloga, o pažiūrėjus į veidrodį ji visiškai krinta? Vadinasi, pats laikas keistis ne tik išore, bet ir vidumi. Pasižadėkite: „Nuo šiandien stengsiuosi būti gera aplinkiniams, net ir nemaloniausiose situacijose stengsiuosi šypsotis". Slėpkite nepasitenkinimą ir spinduliuokite šilumą kitiems. Juk gerumas sugrįžta, todėl ilgainiui aplinkiniai pradės su jumis elgtis maloniai ir gal net pakels subjurusią nuotaiką. Be to, duokite valią savo troškimams, o atsiradus tinkamesnei progai leiskite sau daugiau nei įprasta (pakvieskite seniai matytą draugę į spektaklį arba palikusi vaikus mamai išlėkite pasimėgauti masažo procedūromis). Nors kartą ryžkitės padaryti ne tik tai, ką reikia, bet ir tai, ko norite!