"Uždarome agentūrą, pasirinkome pelningesnę veiklą. Pažintims reikia atiduoti labai daug energijos ir laiko. Kam taip vargti, kad galima užsidirbti nedirbant", - kalbėjo "15min" prisistatyti nepanorusi agentūros "Meilės ir sėkmės erdvė" atstovė.

"Per pažinčių agentūras susipažinti nebandžiau. Smagiau į paieškas įsitraukti tiesiogiai internetu, o ne gauti kažkokius susistemintus katalogus. Juk vyras ne mašina, katalogas man netinka", - šmaikštavo 25-erių Kamilė, jau kurį laiką ieškanti draugo internetu.

Anksčiau šioje srityje dirbusi bendrovė "Litairija" jau atsisakė šios veiklos. "Pažintys jau praeityje. Kartais dar šiek tiek padedame užsieniečiams", - sakė prisistatyti atsisakęs bendrovės atstovas.

Klientų antplūdžiu negalėjo pasidžiaugti ir agentūros "Idilija" atstovė Vlada Martinonienė. Moteris teigė, kad klientų daugiau prieš šventes.

V.Martinonienės teigimu, antrosios pusės ieško žmonės maždaug nuo 18 iki 70 metų. "Turime 74-erių metų profesorių, mokslų daktarą, kuris ieško su kuo į teatrą nueiti ir kuriam liūdna pabusti ryte vienam", - pasakojo pašnekovė.

Pašnekovė pabrėžė, kad didžiausias agentūrų privalumas - saugumas. "Registruojame tik tuos žmones, kurie nori žmogiškos šilumos, artimo draugo. "Žmogui galime garantuoti, kad nebus prievartautojas ar maniakas, skambinantis naktimis", - kalbėjo V.Martinonienė.

Vilnietė Kamilė prisipažino ne kartą ėjusi į "aklą" pasimatymą. "Ne sykį norėjosi skradžiai į žemę prasmegti. Atėjo toks barzdotas pingvinas! - pasakojo ji. - Iš vieno pasimatymo esu pabėgusi. Pamačiusi tą personą, maniau, nesu taip dar nusigyvenusi, kad susitikčiau, gėda pasidarė".

Bendravimo problemų niekada neturėjęs 24-erių vilnietis Pijus teigė, kad internetinės pažintys jam pramoga.

"Esu šioks toks mergišius, tad vakarais grįžus iš darbo man patinka flirtuoti su merginomis internetu ir kartais jas pakviesti į pasimatymus. Agentūrose niekada nesilankiau, nes draugės rimtai neieškau, man tai tik pramoga, flirtas ir žaidimas", - kalbėjo jis.

Pažinčių tarnyboje "Santuoka" dirbančio psichologo Gedimino Navaičio teigimu, internetas turi viena privalumą - anonimiškumą. Tačiau jis pastebi, kad tai yra ir trūkumas.

Pašnekovas prisiminė atvejį, kai paauglė prisistatė amerikiečiu turtuoliu ir bendravo su moterimis. Pastarosios su viltimi siuntė tariamam vyrui savo privalumus, o mergaitė iš šių pastangų šaipėsi.

G.Navaitis negalėjo pasakyti, kodėl kitos agentūros užsidaro. Nuo 1989 metų veikianti agentūra "Santuoka" visuomet sulaukia klientų.

Psichologo G.Navaičio teigimu, šiuo metu sunkiau porą susirasti rajonų vyrams ūkininkams, nes kaimuose ir mažesnėse gyvenvietėse 10 proc. mažiau moterų nei vyrų.

Sunkiau susirasti antrąją pusę per 60-ties metų moterims dėl vyrų mirtingumo. Sostinėje kiek sunkiau jauniems vyrams nuo 18 iki 20 metų.

Norinčios ilgalaikių santykių moterys ieško už save vyresnių vyrų. Taip pat sunkiau vienišoms moterims, turinčioms kelis vaikus, itin aukštoms moterims ar negalią turintiems žmonėms, tačiau agentūros teigia visiems sudarančios galimybę surasti savo antrąją pusę.