Jei 2004 metais Lietuva įstos į ES, įmoka į jos biudžetą sieks apie 1,1 proc. BVP, bendriems su ES projektams kofinansuoti reikės dar iki 0,5 proc. BVP. Stojimo metais Lietuva turės papildomai išleisti nuo 600 mln. iki 900 mln. litų.

Todėl manoma, kad Lietuva vienais metais tolygiai didinti krašto apsaugos finansavimą, skirti papildomų lėšų ES integracijai ir kartu pradėti brangiai kainuojančią pensijų reformą. Finansų ministerija mano, kad 2005 metais pensijų reformai galima būtų skirti ne daugiau kaip 150 mln. vietoj 500 mln. litų.

Pasak dienraščio, šią vasarą dėl būsimo reformos modelio taip pat nebus apsispręsta - Vyriausybė nespės iki Seimo atostogų patvirtinti naują reformos projektą. Ankstesnį reformos projektą, pagrįstą privalomuoju draudimu, Seimas atmetė ir tik dabar grąžino Vyriausybei tobulinti.

Valdančioji dauguma nutarė eiti savanoriško pensijos kaupimo keliu. Tačiau valdžia galbūt priims finansinių institucijų pasiūlytą idėją sudaryti visiems sąlygas savanoriškai nukreipti iki 5 proc. "Sodrai" mokamų įmokų į kaupiamąsias sąskaitas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją