Kiek aktyviau prekiauta "Lietuvos telekomo" (LTEL) akcijomis, kurių kaina smuktelėjo 1,75 proc. iki 1,12 lito, o apyvarta siekė 87,8 tūkst. litų.

Toks kainos smukimas neturėtų būti netikėtas, nes jau vakar matėsi, kad dėl "WorldCom" problemų investuotojų tarpe yra pasklidusi panika ir buvo galima tikėtis tolesnio akcijų kainos smukimo.

Kitą vertus šiandien Europos rinkoje jau jaučiamas telekomunikacijų šakos akcijų kainos atsilenkimas - ketvirtadienį "Dow Jones Stoxx" indeksas pakilo daugiau nei 3 proc. Vis dėlto, atsižvelgus į didelę "Lietuvos telekomo" akcijų pasiūlą, galima spėti, kad artimiausiu metu vargu ar sulauksime kainos atsitiesimo.

Prekyba kitų bendrovių akcijomis buvo gana vangi. Antroje vietoje pagal apyvartą atsidūrė "Lisco Baltic Service" (LBS) akcijoms, kurių buvo parduota už 36 tūkst. litų, o kaina ir toliau išlieka stabiliame 0,4 lito taške.

Po to, kai Valstybės turto fondas pardavė paskutinius 3,24 proc. LBS akcijų ir paaiškėjo, kad jų pirkėjas yra pagrindinis akcininkas "DFDS Tor Line", jūrų bendrovės vertybiniai popieriai prarado investuotojų susidomėjimą.

Šiuo metu vyksta normali prekyba šiomis akcijomis, o susikaupusi didesnė pasiūla po 0,41 lito leidžia prognozuoti, kad kaina įšalo ilgam.

Didžiausiu pakilimu ketvirtadienį galėjo pasigirti "Stumbro" (STUM) akcijos, kurių kaina šoktelėjo beveik 4 proc. iki 3,5 lito, tuo tarpu apyvarta siekė 9,1 tūkst. litų.

Investuotojų akiratyje ši pozicija vis dažniau traukia dėmesį dėl to, kad "Stumbras" yra stipriausias tarp alkoholį gaminančių bendrovių bei dėl artėjančio privatizavimo.

JT finansų analitikas Marius Dubnikovas

Šaltinis
Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia finansų maklerio įmonė “Snoras-Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).
“Snoras – Jūsų tarpininkas”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją