"Gaminys pavyko. Išbandėme. Tikrai geras", - aukštu Irklavimo federacijos įvertinimu džiaugiasi AB "Stikloplastika" direktorius Česlovas Sokolovičius.

Anot jo, pastaruoju metu juntamas vis didesnis susidomėjimas bendrovėje gaminamomis jachtomis, valtimis ir kanojomis. Užsakovams siūlomos dviejų tipų jachtos ir aštuonios valčių rūšys, iš kurių dvi - kanojos. Taip pat gaminami vandens dviračiai, atrakcionai ir pan.

"Labai įdomūs projektai įgyvendinami su norvegais, kurie domisi mūsų plaukiojančiais gaminiais. Tačiau tam reikės investicijų", - teigia Č.Sokolovičius.

Lietuvoje įmonė daug konkurentų neturi - gana pajėgia laikoma Norvegijos kapitalo įmonė Ariogaloje bei kita, taip pat su norvegišku kapitalu - Kaune. Prieš tris dešimtis "Stikloplastika" buvo įsteigta laivų korpusų gamybai, kurie buvo tiekiami buvusioms Sovietų sąjungos respublikoms. Lietuvai tapus savarankiška valstybe, persiorientuota į detalių gamybą, todėl plaukiojantys gaminiai šiandieniniame asortimente užima vos dešimtadalį.

Kontrolinį "Stikloplastikos" paketą valdo ofšorinė kompanija - Kipro fondas "Troubador Investment Ltd.", kuriam priklauso 96,9 proc. įstatinio kapitalo.

Anot "Stikloplastikos" vadovo, pernai pasitraukus iš Baltarusijos rinkos, šiemet apyvartos apimtys nedidėjo - pastaraisiais metais apyvarta siekė 2 mln. litų. Nenorėdamas skelbti tikslių duomenų, Č.Sokolovičius tik paminėjo, kad užpernykščiai metai buvo pelningi, o praėję, kai buvo prarastas stambus užsakovas - nepajėgiantis atsiskaityti Baltarusijos traktorių gamintojas, prastesni.

Iki trečdalio gaminių įmonė realizuoja Lietuvoje, kitą dalį - užsienyje, daugiausia pagal ilgalaikius kontraktus. Bendrovės įstatinis kapitalas - 1,67 mln. litų. AB "Stikloplastika" akcijos yra įrašytos į Vertybinių popierių biržos Nelistinguojamų vertybinių popierių sąrašą. Joms rinkos kaina nenustatyta.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją