JAV prezidentas George'as W.Bushas pareiškė "esąs smarkiai susirūpinęs" ir paragino atlikti išsamų tyrimą skandalo, kilusio dėl klaidingos apskaitos, kaip tai jau buvo su didžiausia šalies energetikos kompanija "Enron Corp." Smarkiai smuko "WorldCom" vertybinių popierių kaina, sukeldama griūtį ir pasaulio akcijų rinkose, kai investuotojai ėmė masiškai pardavinėti telekomunikacijų bendrovių vertybinius popierius.

Ieškinyje prieš JAV bendrovę šalies Vertybinių popierių ir biržos komisija kaltina "WorldCom" manipuliavus savo pajamomis siekiant užsitikrinti investuotojų Volstrite palankumą ir dėmesį.

JAV teisingumo departamentas, turintis teisę kelti baudžiamąsias bylas, pranešė pradėjęs Misisipės valstijoje Klintone įsikūrusio bendrovės padalinio inspekciją, tačiau atsisako komentarų šiuo klausimu. Departamento atliktas tyrimas "Enron" korporacijoje leido šį mėnesį paskelbti nuosprendį energetikos milžinei, kurios auditu taip pat rūpinosi "Arthur Andersen".

Pastarasis skandalas JAV didžiųjų bendrovių sektoriuje sukrėtė net visko mačiusius Volstrito veteranus, privertęs investuotojus su nerimu laukti, kas bus kitas. "Per pastaruosius 70 metų dar nebuvo tokio įvykio, kuris būtų šitaip sužlugdęs investuotojų pasitikėjimą", - sako buvęs Volstrito banko analitikas Ray Soiferis, dabar dirbantis privačiu konsultantu.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją