Kitų rūšių piene inhibitorinės medžiagos nuo rugpjūčio 1 dienos bus tiriamos vienu (Valio T-101) testu, tačiau supirkėjo pageidavimu jis gali būti atliktas dviem (papildomai LPT testu).

Taip nuspręsta atsižvelgiant į šviežio pieno užterštumo inhibitorinėmis medžiagomis problemą. Pastaruoju metu eksportuotuose lietuviškuose pieno produktuose rasta medžiagų, kurios Europoje uždraustos naudoti gyvulių gydymui, todėl būtina skubiai imtis priemonių, kad inhibitorinės medžiagos nepatektų į pieną, nes gali būti uždraustas pieno produktų eksportas į ES.

Siekiant įvesti griežtesnę inhibitorinių medžiagų kontrolę, inhibitorinės medžiagos priskirtos prie pirminių kokybės rodiklių, ir, kilus įtarimui, bus tiriamos greituoju (ekspres) metodu.

Jeigu pieno supirkėjas nustatys, kad piene yra inhibitorinių medžiagų, pieno siunta bus grąžinama pardavėjui. Supirkėjas nuspręs apie tolesnį pieno supirkimą iš šio gamintojo remdamasis sutartyse numatytu būdu.

Taip pat patikslinta pieno apskaitos ir bandinių išsiuntimo tvarka. Dabar stambūs pieno gamintojai gali kreiptis į supirkėją dėl leidimo bandinius į laboratoriją pristatyti patiems, nors tai ir nėra aptarta pieno pirkimo-pardavimo sutartyje. Toks būdas leis bandinius pristatyti į laboratoriją greičiau, išvengiant tarpinių grandžių.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją