Rekordinis sidabrinės spalvos "Golf V5 Highline", kurio būsimasis savininkas gyvena Hamburge, buvo pagamintas praėjus 28 metams nuo šio modelio gamybos pradžios.

Tiesa, tam tikras sąstingis automobilių pramonėje neaplenkė ir populiariojo vidutinės klasės automobilio. Pirmąjį 2002 metų ketvirtį "Volkswagen", kompanijos duomenimis, pagamino 205 tūkst. 600 "Golf" automobilių, arba 18 tūkst. mažiau negu per tą patį praėjusių metų laikotarpį.

Tačiau vis tiek šis automobilis yra neginčijama "Volkswagen" koncerno pažiba ir Vakarų Europos rinkos lyderis. Šiuo metu 40 tūkst. darbuotojų šešiose gamyklose kasdien pagamina 3,6 tūkst. "Golf" automobilių.

Automobilių mėgėjai nesutaria, kurio automobilio pasaulyje buvo pagaminta daugiausiai vienetų - "Kaefer", "Golf" ar "Toyota Corolla". Oficialiai "Volkswagen" tvirtina nuo antradienio užimąs antrą vietą su savo "Golf".

Pasaulinėje pardavimų statistikoje pirmauja "Corolla", kurių parduota daugiau kaip 29 mln. automobilių. Kritikai, tiesa, pažymi, kad "Corolla" nuo gamybos pradžios labai smarkiai keitėsi tiek savo išvaizda, tiek technika, tad dabartinį automobilį su pirmuoju sieja tik pavadinimas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją