Pasak Seimo Kaimo reikalų komiteto pirmininko Gintauto Kniukštos, ratifikavus šį dokumentą, Lietuvos žemės ūkiui ir kaimo plėtros finansavimui bus skirta apie 106,9 milijono litų. Šios lėšos, anot jo, turi būti panaudotos iki kitų metų gruodžio 31 d.

Seimo komiteto vadovas pažymėjo, jog metinės finansavimo sutarties ratifikavimas yra būtina sąlyga, kad ES paramos lėšos pasiektų Lietuvą. G.Kniukštos teigimu, tik ratifikuotų metinių finansavimo sutarčių pagrindu Europos Komisija kompensuoja išlaidas tų projektų, kuriems yra priimtas sprendimas suteikti SAPARD paramą.

Tai jau antroji metinio finansavimo sutartis SAPARD paramos lėšoms, kuri sudaroma tarp Lietuvos ir Europos Bendrijos.

Lietuvos ir Europos bendrijų Komisijos, atstovaujančios Europos Bendrijai, metinė finansavimo sutartis 2001 metams dėl Specialiosios žemės ūkio ir kaimo plėtros paramos programos (SAPARD) pasirašyta Briuselyje ir Vilniuje 2002 m. balandžio 29 d.

Nuo 2000 metų iki 2006 m. kasmet per SAPARD programą 10 šalių kandidačių žemės ūkio sektoriui bus skiriama 520 mln. eurų. Lietuvai pagal SAPARD programą kasmet skiriama maždaug po 30 mln. eurų (apie 103,6 mln. litų).

Parama kiekvienai šaliai Europos Sąjungos kandidatei buvo skirstoma, atsižvelgiant į objektyvius kriterijus, tokius kaip žemės ūkyje dirbančių gyventojų skaičius, žemės ūkio teritorija ir t.t. SAPARD programos parama skiriama su sąlyga, kad projektai bus bendrai finansuojami ir iš šalies nacionalinių paramos fondų.

SAPARD programa Lietuvoje įgyvendinama remiantis Nacionaliniu kaimo plėtros planu 2000-2006 metams.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją