"Dabar su kiekvienu kreditoriumi yra dirbama personaliai, nes reikalingas šimtaprocentinis jų sutikimas", - Eltai sakė "Jiesios" administratorius Stanislovas Pečiulis. Pasak jo, taikos sutartis yra gana reali - ji visuotiniame bendrovės akcininkų susirinkime turėtų būti svarstoma liepos pradžioje.

Visa "Jiesios" skola kreditoriams viršija 15 mln. litų, didžiausi įsiskolinimai yra Mokesčių inspekcijai ir "Sodrai". Įstatinis bendrovės kapitalas - 9,033 mln. litų, didžiausias akcininkas - Valstybės turto fondas, kuriam priklauso 30,07 proc. jos akcijų. Bendrovės "Hermis investicija" ir "Hermis alfa" valdo po 17,55 proc. ir 11,61 proc. porceliano ir keramikos bendrovės akcijų, likusios priklauso fiziniams asmenims.

"Jiesios" kreditorių susirinkimas nutarė, kad bankrutuojanti bendrovė nestabdys gamybos, kadangi turi rinką bei užsakymų, tarp jų ir vienkartinių aukštos kokybės prestižiniams gaminiams. Trumpam išeis atostogų tik porceliano cecho darbuotojai, kad per tą laiką būtų spėta cechą sutvarkyti.

S.Pečiulio teigimu, šiuo metu yra analizuojama, kiek darbuotojų liks dirbti "Jiesioje", - tai yra, bus priimta atgal iš 240 atleidžiamų. Manoma, kad atleidimas daugiausia palies administracijos darbuotojus, tačiau tikslūs skaičiai paaiškės tik vėliau. Anot administratoriaus, žmonių liks tiek, kad būtų vykdoma normali gamyba.

Keramikos ir porceliano įmonėje dirbs Kauno darbo biržos atstovai, kurie vietoje teiks reikalingas konsultacijas "Jiesios" darbuotojams.

Užpernai "Jiesiai" pavyko išvengti nuostolių bei uždirbti simbolinį 313 litų grynąjį pelną, tačiau praėjusiais metais dailiosios keramikos bendrovė grįžo į 1999-ųjų lygį - ji vėl patyrė 1,9 mln. litų nuostolį.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją