Po šešerių metų nesantuokinio gyvenimo su buvusia sekretore 36 metų E.Bružiene Seimo narys ir Darbo partijos vadovas Kęstutis Daukšys pagaliau ryžosi nutraukti dešimt metų trukusią santuoką su antrąja žmona Edita.

Išsiskyrė gražiuoju

Pora jau spėjo pasidalyti ir turtą.

„Su nekilnojamuoju turtu netekau gal truputį daugiau nei pusės milijono“, – paklaustas, ar brangiai atsiėjo skyrybos, L.T. sakė K.Daukšys.

42–ejų Editai Daukšienei atiteko žemės sklypas ir sodyba Molėtų rajone bei du butai Vilniaus senamiestyje. Kiek buvusiai žmonai paliko pinigų, K.Daukšys įvardyti negalėjo.

„Dabar tiksliai nebeprisimenu. Manau, kad nedaug, bet žinote, kaip būna: vieniems tai atrodo daug, kitiems – mažai“, – dvejojo neseniai pasibaigusio skyrybų proceso reikalus tvarkyti garsiai advokatų kontorai „Bernotas & Dominas Glimstedt“ patikėjęs politikas.

Anot jo, su Edita jiedu išsiskyrė gražiuoju. K.Daukšys iki šiol buvusiai žmonai padeda tvarkytis ūkyje, apmoka telefono sąskaitas, kartkartėmis įpila pilną baką kuro į moters sportinį automobilį.

Susižavėjo sekretore

Edita ir Kęstutis susipažino 1989 metais. Po penkerių metų draugystės pora oficialiai išsiskyrė su tuometiniais savo sutuoktiniais ir sumainė žiedus. Tačiau laimė truko neilgai – 1998 metais tuo metu Lentvario „Kilimams“ vadovavusio K.Daukšio sekretore pradėjo dirbti E.Bružienė. Netrukus iširo Editos ir Kęstučio šeima.

E.Daukšienė po vyro išdavystės ilgai negalėjo atsigauti, išgyveno emocinę krizę. Atsitiesti moteriai prireikė net penkerių metų – pernai ji įsidarbino tarptautinėje kompanijoje KGC, sutvirtėjo, ėmė pasitikėti savo jėgomis.

Vesti neketina

K.Daukšys šiuo metu gyvena su jo antrąją šeimą išskyrusia E.Bružiene. Pora įsikūrė politikui priklausančiame bute sostinės Kudirkos gatvėje.

Eirida dėl K.Daukšio paliko savo vyrą – 57-erių Vilniaus pedagoginio universiteto dėstytoją Aleksą Bružą. Pora išsiskyrė 1999-aisiais.

Tačiau laisvę atgavęs K.Daukšys neskuba Eiridos vesti prie altoriaus.

– Šiuo metu vesti nesirengiu, – trumpame interviu L.T sakė K.Daukšys.

Laikotės buvusiai žmonai Editai kadaise duoto žodžio, kad ji bus paskutinė moteris, kurią jūs vesite?

– Jei taip žadėjau, vadinasi, žodžio ir laikysiuosi, ko gero. O gal ir ne.

O gal santykiai su E.Bružiene nėra pakankamai tvirti?

– Šiuo metu vesti tikrai neketinu. O kaip bus po trejų ketverių metų, matysime. Manau, ateis laikas ir viskas bus padaryta kaip reikia, – pokalbį baigė Seimo narys.

Paklausta, ar antspaudas pase jai turi įtakos, E.Bružienė diplomatiškai atsakė, jog žmonių gyvenimas, pasirinkimai, sprendimai ir elgsena rodo jų požiūrį į gyvenimą. „Apie mus palieku spręsti jums patiems. Kai tuokiausi pirmą kartą, norėjau būti princesė su balta suknele. Dabar jaučiuosi karalienė“, – sakė dabartinė K.Daukšio gyvenimo draugė.