A kategorijai priskiriami automatiniai šaunamieji ginklai, šaunamieji ginklai, kurie užmaskuoti kaip kiti daiktai, šaunamieji ginklai, kurių konstrukcija leidžia panaudoti juos išardytus ar jie pakeičiami taip, kad tampa lengvai paslepiami; duslintuvai, naktinio matymo taikikliai; granatos, sprogmenys ir kt.

"A kategorijos ginklus, kurie iš esmės yra koviniai, anksčiau galėjo įsigyti komerciniai bankai - iki 1996 metų bankai juos įsigijo teisėtai ir naudojo savo apsaugai. Pasikeitus teisės aktams tokie ginklai civilinėje apyvartoje tapo draudžiami. Tačiau bankų saugos tarnybos nieko nepažeidė, todėl ginklus konfiskuoti būtų neleistina", - sakė Eltai Viešosios policijos biuro komisaras - inspektorius Darius Čiupaila.

Pareigūno manymu, tokių ginklų turi ir kitos saugos tarnybos, yra nusipirkusios didelės šalies įmonės.

Vidaus reikalų ministerija siūlo iki šių metų pabaigos parengti ir pateikti Seimui įstatymų, susijusių su Ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymo įgyvendinimu, pakeitimų ir papildymų projektus. O iki ateinančių metų balandžio - lydimuosius Ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymo teisės aktus. Ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymas turėtų įsigalioti nuo ateinančių metų liepos.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją