Bet šiuos žurnalistus spaudos sekretoriai priėmė labai atsargiai, nes buvo bijomasi viešo Sachos Barono Coheno pažeminimo, rašo Ananova.com.

Žurnalistams nelabai naudinga buvo ir tai, kad jų operatoriaus vardas Ura Bolatas.

S.B.Coheno filmas apie Boratą, kuriame vaizduojamas Kazachstano TV žurnalistas, žeminantis amerikiečius, tuo metu buvo populiariausias filmas pasaulio kino teatruose.

Ir respublikonų, ir demokratų partijų spaudos sekretoriai buvo tokie įtarūs, kad žurnalistų įgaliojamuosius raštus tikrino per JAV Valstybės departamentą.

„Ji tvirtai sakė, kad jie – tai ne Boratas“, - sakė Ohajo demokratų partijos spaudos sekretorius Randy Borntrageris.

Valstybės departamento atstovai, prižiūrėję žurnalistų grupės dvi savaites trukusį darbą, sakė, kad nesvarbu, kur bebūtų nuvažiavę šie žurnalistai, iš visur buvo skambinama patikrinti kas jie iš tikrųjų yra. Skambino net FTB atstovai, norėję įsitikinti, kad šie žurnalistai yra tikri.

„Pasirinktas laikas nebuvo labai geras šiai žurnalistų grupei, nes daugelis žmonių manė, kad jie nėra tikri“, - sakė Valstybės departamento pareigūnas George‘as Santulli, prižiūrėjęs grupės kelionę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją