Gargžduose pagamintą asfaltbetonį "Vakarų automagistralė" planuoja naudoti ne tik savo reikmėms, antradienį rašo dienraštis "Verslo žinios".

"Vakarų automagistralės" vadovas Aivaras Antanaitis sakė, kad naujoje gamykloje pagaminto asfaltbetonio savikaina bus apie 5 proc. mažesnė nei senojoje, dabar užkonservuotoje gamykloje.

"Suomiška įranga per valandą gali pagaminti 150-180 tonų asfaltbetonio - maždaug dvigubai daugiau nei 1985 metais statyta įmonės gamykla Vėžaičiuose, kuri jau buvo susidėvėjusi ir fiziškai, ir morališkai", - sakė A.Antanaitis.

Į Gargždus perkeltoje gamykloje sumontuotą įrangą parūpino pagrindinė "Vakarų automagistralės" akcininkė, Suomijos bendrovė "Lemminkainen Corporation". Pastarosios viena iš veiklos sričių taip pat yra kelių tiesimas.

Šiais metais "Vakarų automagistralė" planuoja 11-12 mln. litų apyvartą - 4-5 proc. didesnę nei pernai. Bendrovė tikisi, kad pelnas bus kelis kartus didesnis nei pernai, siekęs beveik 100 tūkst. litų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją