Prekybininkai sako, kad pirkėjai neskiria "Ledo" gamintojų, o "Gubernija" tvirtina jau sukūrusi veiksmų planą, kaip apsiginti, kad nebūtų kopijuojamas pavadinimas, antradienį rašo dienraštis "Verslo žinios".

"Gubernija" šviesųjį 5,1 proc. stiprumo "Ledo" alų išleido 2001 metų sausį. Šis alus sudaro 60 proc. viso bendrovės gaminamo alaus. Pasak "Gubernijos" atstovės ryšiams su visuomene Violetos Dunauskienės, prekybos rezultatai rodo, jog šis alus yra labai paklausus.

2001 metų gruodį pasirodė ir bendrovės "Švyturys-Utenos alus" gaminamas 5,2 proc. stiprumo "Tornado ledo" alus, kuris sudaro iki 5 proc. bendrovės gaminamo alaus. Trečiasis su "Ledo" alumi startavo "Kalnapilis".

V.Dunauskienė sakė, kad "Gubernija" ieškos būdų, kaip vartotojus informuoti apie tikruosius gamintojus. "Kaip bus daroma, negaliu atskleisti, nes tai susiję su didelėmis lėšomis. Tai gali kai kam brangiai kainuoti",- sakė V.Dunauskienė.

Pasirodžius rinkoje "Tornado ledo" alui, "Gubernija" kreipėsi į Konkurencijos tarybą. Balandį bendrovė gavo atsakymą, kuriame teigiama, kad "Konkurencijos taryba tiria nesąžiningos konkurencijos veiksmus tais atvejais, jeigu šie veiksmai pažeidžia daugelio ūkio subjektų ar vartotojų interesus".

"Šiuo atveju pažeidžiami tik "Gubernijos" interesai. Norėdama apsiginti, bendrovė turėtų kreiptis į teismą", - sakė Konkurencijos tarybos Vartojimo prekių skyriaus viršininkas Vytautas Kavaliauskas. V.Dunauskienės teigimu, "Gubernija" jau kreipėsi į Valstybinį patentų biurą dėl "Ledo" pavadinimo užregistravimo.

Advokatė Renata Beržanskienė sako, kad jeigu minimas ženklas dar nebuvo paskelbtas oficialiame Valstybinio patentų biuro biuletenyje ir "Gubernija" neturi Prekės ženklo registracijos liudijimo, tai kitos alaus daryklos nepažeidžia Prekių ženklų įstatyme numatytų savininko teisių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją