Tris dienas truksiančioje parodoje "Lietuvos eksportas 2002" savo produkciją ir paslaugas pristatys per 60 Lietuvos įmonių, pranešė ryšių su visuomene agentūra "Publicum".

Parodoje didžiausią ekspozicijos dalį sudarys Lietuvos lengvosios pramonės gaminiai, bus pristatyti Lietuvoje gaminami baldai, popieriaus produktai, pakuotės, statybinės medžiagos, maisto produktai, įvairia buitine technika bei kitais įrenginiai.

Parodą, kurią aplankyti pakviesta apie 13 tūkst. Ukrainos įmonių ir organizacijų, atidarys Lietuvos ūkio ministras Petras Čėsna. Jos metu vyks seminarai, kurių metu Lietuvos verslininkams bus aiškinamos verslui svarbių Ukrainos įstatymų subtilybės, šios šalies muitų ir mokesčių sistema.

Parodą rengiančio Lietuvos pramonininkų konfederacijos Parodų ir reklamos centro "Pramekspo" generalinio direktoriaus Sigito Aukškalnio teigimu, šiuo metu yra labai palankus momentas pristatyti savo verslą Ukrainoje, nes šioje šalyje pastebimas spartus ekonomikos augimas.

2001 metais Ukraina pagal eksportą iš Lietuvos buvo 10 vietoje (eksportuota prekių ir paslaugų už 618,8 mln. litų), o pagal importo 16 vietoje (už 412 mln. litų).

Didžiąją dalį eksporto sudarė mineralinis kuras, alyvos, mediena, makulatūra, plastmasės dirbiniai, elektros prietaisai, o importo - netauriųjų metalų ir dirbinių iš jų, chemijos pramonės produkcijos, odos, įvairių įrengimų, maisto produktų.

Lietuvos įmonių rejestre 2001 metų spalio 1 d. buvo įregistruotos 244 įmonės su Ukrainos kapitalu (jų bendras įstatinis kapitalas sudarė 55,79 mln. JAV dolerių). Pagal investicijų apimtis į įstatinį kapitalą Lietuvoje Ukraina užima 29 vietą, jos investicijos sudaro 0,25 proc. nuo bendrų užsienio investicijų į įstatinį kapitalą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją