Tiesa, buvo svarstomi ir kiti variantai – filmavimams prišaudyti dirbtinio sniego, naudoti krakmolą ar vykti į kalnus, tačiau vinjetes kūrusi kompanija „RGB“ pasiūlė filmavimo aikštele paversti Ledo rūmus Elektrėnuose, praneša LNK.

„Žieminės“ vinjetės tęsia „nuostabaus pasaulio“ tradicijas – čiuožėjai, susikibę rankomis ant ledo sudarys įvairius nuostabius paveikslėlius – snaiges, rogutes, apsnigtą namelį, žieminę šypsenėlę su kepurėle, mėnulį su žvaigždėmis. Ant ledo užsirašys žodžiai „myliu“, „ačiū“, 2006-ieji metai virs į 2007-uosius.

„Ledo rūmus Elektrėnuose filmavimui rinkomės dėl pakankamo lubų aukščio, čia buvo įmanoma kamerą iškelti į 19 metrų aukštį, - pasakojo vinjetes kūrusios kompanijos prodiuseris Martynas Mickėnas. – Iš pradžių manėme, kad kamerą į kupolo viršų įkels alpinistai, tačiau vėliau šios minties atsisakėme, nes operatorių pririšti viršuje dešimčiai valandų būtų buvę žvėriška. Todėl kamerą į viršų iškėlė specialus keltuvas. Tiesa, jį įvežti į rūmus buvo labai sudėtinga, nes praėjimai buvo labai siauri“.

Tradiciškai LNK vinjetes filmavo vienas žymiausių Lietuvoje operatorių Dmitrijus Gribanovas.

Filmavimas Elektrėnuose vyko naktį, kad nesutrukdytų rūmuose nuolat vykstančių ledo ritulininkų treniruočių. Darbai truko dvylika valandų, ant pačiūžų sukosi keturiasdešimt šokėjų. Jiems buvo paruošta 160 kostiumų, specialiai pasiūtos pirštinės, kepuraitės ir šalikai. Kad šokėjai ir kūrybinė nesušaltų, buvo nuolat verdama arbata, kurios per ilgą naktį išgerta per 500 puodelių, iš Vilniaus buvo atveža karštų naktipiečių.

Nors vinjetės nufilmuotos vos naktį iš antradienio į trečiadienį, LNK žiūrovai eteryje jas išvys jau savaitės pabaigoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją