Gardino Lenino rajono teismas pirmadienį nuteisė N.Margevičių dvejus metus ir šešis mėnesius kalėti, atliekant bausmę atviro tipo pataisos įstaigoje, o P.Možeikai paskyrė dvejų metų laisvės atėmimo bausmę.

Byla buvo iškelta dėl laikraščio "Pogonia" straipsnių, išspausdintų praėjusių metų rugsėjo mėnesį artėjant Baltarusijos prezidento rinkimams. Per teismo procesą kaltintojas kai kuriuos laikraštyje paskelbtus teiginius įvertino kaip įžeidžiamus ir neatitinkančius tikrovės.

Laikraščio straipsniuose šalies vadovas Aleksandras Lukašenka buvo kaltinamas "sugriovęs viską, kas dar buvo likę nacionalinio Baltarusijoje" ir "privedęs tautą prie išmirimo". Žurnalistai taip pat rašė, kad autokratiškas Baltarusijos prezidentas "kovoja su oponentais, žudydamas juos".

Laikraštį su šiais straipsniais buvo spėta atspausdinti, tačiau teisėsaugos struktūros jo tiražą konfiskavo dar spaustuvėje, o 2001 metų rugsėjo 5 dieną už šiuos straipsnius iškėlė baudžiamąją bylą.

Vėliau areštuoti laikraščio numeriai buvo paskelbti jo tinklalapyje internete.

N.Margevičius ir P.Možeika atmetė jiems pateiktus kaltinimus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją