Renginį organizuojančios nepriklausomos muzikos leidyklos "Dangus" ir Latvijos industrinės kultūros organizacijos "Sturm" pranešime spaudai rašoma, jog tris narius vienijanti grupė „Rosewater“ yra bene geriausiai žinomas vardas iš garsėjančios Latvijos
industrial
scenos.

1997-aisiais įkurtas projektas nuo pat pradžių pasižymėjo ritmingu, itin šiuolaikišku elektroindustrinės muzikos skambesiu, kuris buvo sparčiai tobulinamas Rygos pramoninių rajonų fone. Vieni iš organizacijos "Sturm" įkūrėjų pirmąjį grupės albumą "Kursk" išleido 2001 metais, vėliau pasirodė kita, profesionaliai išleista kompaktinė plokštelė "Motormedicine" (2004).

Apsirūpinę galinga garso technika ir pradėję aktyviai koncertuoti, „Rosewater“ kelis pastaruosius metus ruošė naują albumą "Bloodcount". Šis solidus, ilgai lauktas darbas išleistas šiemet ir bus pristatytas Vilniuje.

Albumo "Bloodcount" pristatymas bus jau penktasis „Rosewater“ pasirodymas mūsų šalyje.

Kartu su "Bloodcount" autoriais scenoje savo kūrybą pristatys kiti žinomi "Sturm" atstovai - duetas „Barodarho“, pasižymintis iššaukiančia industrial stilistika. Išvertus iš persų kalbos, šios vienos seniausių latvių scenos grupės pavadinimas reiškia "kraujo broliai". Projekto kūrėjai ir yra du broliai - Cucmex ir Zyrnys. Jų pasirodymus visuomet lydi šokiruojantys perfomansai ir kontraversiški ritualai.

Koncertą pradėsiantys „Storps“ - projektas, prieš kelis metus tapęs įspūdingiausiu Latvijos industrinės muzikos scenos atradimu. Šios grupės kūryba stebina ne tik muzikine ekspresija ir patrakusia plienine perkusija, bet ir persmelkiančiais transcendentiniais pojūčiais bei emociniu nuoširdumu.

Pradėję kurti prieš devynerius metus, „Storps“ išleisdo keletą albumų, iš kurių labiau žinomi "Slepenie Rotallaukumi" (2004) ir bendras projektas "Strops un Knauzers" (2006).

Pasibaigus grupių pasirodymams, naktinę programą tęs Rygos pogrindžio atstovas DJ Broilers. Jo miksai iš naujausių drum'n'noise, power-noise ir industrial-tech vinilų neleis susirinkusiems nurimti iki trečios valandos ryto.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją