EKA apdovanojimai taip pat bus teikiami Europos filmo, Europos režisieriaus, Europos aktoriaus, Europos scenaristo ir Europos aktorės kategorijose.

Kaip rašytojas, režisierius ir prodiuseris R.Polanskis, režisavęs tokius filmus kaip "Vampyrų šokis" (Dance of the Vampires), "Pianistas" (The Pianist), o 2005 metais ekranizavęs "Oliverį Tvistą" (Oliver Twist), kine yra sukūręs vienas įsimintiniausių akimirkų, paskelbdama apie savo sprendimą teigė EKA.

2002 m. Kanų kino festivalyje už filmą "Pianistas" R.Polanskis buvo apdovanotas "Auksinės palmės šakele" (Palme d'Or). Tais pačiais metais už šį filmą geriausio režisieriaus apdovanojimą jam skyrė ir Amerikos kino meno ir mokslo akademija.

2003 metais režisieriui buvo įteiktas Lenkijos kino apdovanojimas už viso gyvenimo nuopelnus, o 2004 metais - Karlovy Varų tarptautinio kino festivalio prizas "Krištolinis gaublys" už ypatingą meninį indėlį į pasaulio kiną.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją