"Jeigu mūsų valstybė neapgins daržovių augintojų nustatydama įvežamos produkcijos kvotas, kaip tai padarė dauguma Europos valstybių, šiltnamių ūkis bus sugniuždytas", - sakė "Pagirių šiltnamių" generalinis direktorius Gediminas Morkūnas.

Vien per šių metų penkis mėnesius dėl žemesnių kainų, palyginti su 2001-ųjų tuo pačiu laikotarpiu, įmonės pajamos sumažėjo 1 mln. litų. Daržovių augintojams nerimą kelia tai, kad šalies rinka perpildyta atvežtomis iš Ispanijos, Maroko, Olandijos daržovėmis.

"Drįstu teigti, kad visuomenė yra apgaudinėjama. Kiekvienas nori nusipirkti šviežių ir sveikų daržovių, o prekybininkai neretai sumaišo įvežtinę produkciją su vietine ir parduoda ją kaip išaugintą Lietuvoje", - sakė Šiltnamių asociacijos vadovas bei "Kauno šiltnamių" generalinis direktorius Antanas Šležas.

Dėl kainų skirtumo šios bendrovės pajamos per penkis šių metų mėnesius, palyginti su 2001-ųjų tuo pačiu laikotarpiu, sumažėjo 300 tūkst. litų. Dar viena daržovių šiltnamiuose augintoja bendrovė "Kietaviškių gausa" iki šių metų birželio uždirbo 1,4 mln. litų mažiau nei pernai per 5 mėnesius.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją